Dorin şi Alin Cocoş rămân în arest preventiv în dosarul Bica 2. Videanu, în continuare sub control judiciar

Omul de afaceri Dorin Cocoş şi fiul său, Alin Cocoş, fosta şefă DIICOT Alina Bica şi Ionuț Florentin Mihăilescu, fost consilier al Alinei Bica, rămân în arest preventiv în dosarul Bica 2, disjuns din cel al despăgubirii ilegale acordate lui Gheorghe Stelian, pentru un teren supraevaluat, a decis vineri Înalta Curte de Casație și Justiție. În acelaşi dosar, instanţa a decis menţinerea controlului judiciar în cazul fostului ministru al Economiei Adriean Videanu, însă fără a-i mai fi interzis să ia legătura cu Dorin Cocoş şi fiul său.

27 feb. 2015, 16:15
Dorin şi Alin Cocoş rămân în arest preventiv în dosarul Bica 2. Videanu, în continuare sub control judiciar

Instanţa a menţinut şi măsura sechestrului asigurător dispus asupra terenului în suprafaţă de 4.425 metri pătraţi din Snagov, din care Alina Bica ar fi primit o cotă parte pentru despăgubirea ilegală a lui Gheorghe Stelian.

Dorin Cocoş şi fiul acestuia, Alin Cocoş, şi-au recunoscut faptele pentru care au fost trimişi în judecată în cel de-al doilea dosar al fostei şefe a DIICOT Alina Bica, dosar disjuns din cel al despăgubirii ilegale acordate lui Gheorghe Stelian, pentru un teren supraevaluat.

Citeşte şi: Dosarul „Bica 2”. Dorin şi Alin Cocoş şi-au RECUNOSCUT faptele. Videanu vrea ridicarea controlului judiciar

În faţa judecătorului, Dorin Cocoş a recunoscut că i-a oferit, prin intermediari, un teren în Snagov Alinei Bica pentru ca aceasta să faciliteze acordarea de despăgubiri de la ANRP. De transferul efectiv al terenului, s-a ocupat fiul lui Dorin Cocoş, Alin.

Fosta şefă DIICOT Alina Bica este judecată în al doilea dosar pentru că a luat mită un teren, în schimbul intervenţiilor pentru despăgubirile acordate lui Gheorghe Stelian, pentru că l-ar fi ajutat pe Ovidiu Tender în dosarul în care este judecat şi pentru abuz în serviciu în cazul lui Videanu.

Citeşte şi: DOSARUL MICROSOFT: SECHESTRU pe bunurile lui Dorin Cocoş, Gabriel Sandu, Gheorghe Ştefan şi Nicolae Dumitru

Procurorii DNA i-au trimis în judecată şi pe Ionuţ Florentin Mihăilescu, fost consilier al lui Alinei Bica, persoană apropiată lui Alin Cocoş, pentru complicitate la luare de mită (două fapte), şi Adriean Videanu, la data faptelor acţionar la o societate comercială, pentru complicitate la abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, Videanu fiind sub control judiciar.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au trimis-o în judecată, joi, în arest preventiv, pe Alina Bica, la data faptelor secretar de stat şi reprezentant al Ministerului Justiţiei în cadrul Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din Agenţia Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP), ulterior procuror şef al DIICOT, pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită (două fapte), abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (două fapte) şi favorizarea făptuitorului.