Dorinel Munteanu, pe urmele lui Dan Petrescu. E noul antrenor al lui Gigel Bucur şi Daniel Niculae

Fostul internaţional român Dorinel Munteanu va pregăti din viitorul sezon echipa rusă de fotbal Kuban Krasnodar, la care a activat până anul trecut un alt antrenor român, Dan Petrescu.

10 iun. 2013, 16:11
Dorinel Munteanu, pe urmele lui Dan Petrescu. E noul antrenor al lui Gigel Bucur şi Daniel Niculae

Pot să confirm faptul că am semnat cu Kuban Krasnodar. Contractul este pe patru sezoane„, a precizat Munteanu, care a antrenat-o până în iarnă pe Dinamo Bucureşti, iar în ultimele luni la o altă formaţie din campionatul rus, Mordovia Saransk, pe care nu a reuşit să o salveze însă de la retrogradarea în liga secundă.

Le mulţumesc celor de la Dinamo pentru că mi-au dat drumul în iarnă. Voi discuta cu Dan Petrescu, pentru că el ştie foarte multe despre această echipă„, a adăugat Dorinel într-un interviu acordat postului de televiziune sport.ro, citat de Agerpres.

Referitor la durata destul de mare a contractului cu Kuban, fostul mijlocaş al naţionalei României a precizat: „Am fost surprins, pentru că mi-au oferit un contract atât de mare. Am buget nelimitat pentru jucătorii pe care îi vreau pe posturi deficitare„.

În vârstă de 44 ani, Dorinel Munteanu este jucătorul cu cele mai multe selecţii din istoria reprezentativei României (134). Ca antrenor, el s-a făcut remarcat în sezonul 2010/2011, când a reuşit să câştige campionatul României cu Oţelul Galaţi, aducând astfel primul titlu naţional din istoria acestui club.

Kuban, la care joacă atacanţii români Gigel Bucur şi Daniel Niculae, s-a calificat în turul III preliminar al Europa League, după ce s-a clasat pe locul 5 în stagiunea recent încheiată.