Dorinel Umbrărescu a dat ordin. L-a lăsat perplex până și pe ministru: „Exemplar!”. Ce se petrece pe Autostrada de Centură a Bucureștiului (FOTO)

Ministrul Transporturilor îl laudă pe Dorin Umbrărescu, antreprenorul român care construiește Autostrada Moldovei, dar și Autostada Bucureștiului.

11 apr. 2023, 16:45

Sorin Grindeanu a fost în inspecție pe șantierul lotului 2 al Autostrăzii 0 Nord, un tronson de 19 kilometri. Și în acest caz, Dorinel Umbrărescu a dat dovadă de o mobilizare exemplară. Afaceristul din Bacău este un exemplu pentru ceilalți drumari, a explicat ministrul.

Inelul de Centură al Capitalei este în grafic, grație lucrărilor executate excelent de către Dorinel Umbrărescu. Iată câteva declarații de la fața locului, făcute de către ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

„Am verificat astăzi lucrările pe şantierul Lotului 2 din A0 Nord (19 km) unde antreprenorul român are o mobilizare exemplară! Potrivit contractului semnat cu CNAIR, termenul de finalizare este luna iunie 2024. Constructorul a precizat însă că va finaliza lucrările anul acesta în luna august, deci cu aproape un an mai devreme”, a scris Sorin Grindeanu pe Facebook.

 

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, impresionat de stadiul lucrărilor de pe Centura Bucureștiului

 

El precizează că sunt deja porţiuni din acest lot pe care s-a aşternut asfalt, iar acum se montează parapete.

„Se lucrează intens la noduri, în special la Nod DN1. Această mobilizare este un model de urmat şi pentru ceilalţi antreprenori, care alături de CNAIR, construiesc Inelul de Centură al Capitalei, un proiect mult aşteptat de atât de bucureşteni, cât şi de toţi românii care tranzitează zona proximă a Capitalei”, mai arată ministrul Transporturilor.

Valoarea proiectului pe acest lot este de aproximativ 832 milioane lei (fără TVA), iar sursa de finanţare este Programul de Transport, menţionează Grindeanu.

În ceea ce privește Autostrada Moldovei, și acolo se desfășoară exemplar lucrările. În cele din urmă, regiunea de est va avea un drum de mare viteză, potrivit graficului asumat prin PNRR.

Dorinel Umbrărescu este recunoscut pentru calitatea și promptitudinea cu care execută lucrările, cât și pentru salariile motivante pe care le oferă angajaților.