Dorinel Ursărescu: Tăriceanu mai dă o lovitură PNL, deşi partidul a făcut totul pentru el

Iniţiativa lui Călin Popescu-Tăriceanu de reformare a liberalismului este o lovitură pe care fostul premier vrea să o dea PNL, a declarat, deputatul liberal Dorinel Ursărescu, transmite Agerpres.

RomaniaTV.net
13 iun. 2014, 09:44
Dorinel Ursărescu: Tăriceanu mai dă o lovitură PNL, deşi partidul a făcut totul pentru el

Liderul filialei PNL Neamţ consideră ca fiind inexplicabilă această decizie ‘în lungul şir al deciziilor inexplicabile’.

‘PNL a făcut totul pentru el. Nu îmi închipuiam că poate decădea chiar mai jos decât a făcut-o la precedentele ieşiri. Ce face el este inexplicabil, este o lovitură pe care vrea să o dea PNL cu sprijinul unor frustraţi, a unor oameni care au alte interese. Din fericire sunt foarte puţini şi asta dovedeşte că în cei peste 24 de ani de când PNL este lovit şi se doreşte desfiinţarea sa, partidul a reuşit să se întărească şi să se imunizeze’, a afirmat Dorinel Ursărescu.

El spune că în organizaţia pe care o conduce nu există voci care susţin iniţiativa fostului premier.

Grupul de iniţiativă pentru păstrarea identităţii liberale iniţiat de preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a fost lansat joi în Capitală în prezenţa mai multor parlamentari liberali.

‘Platforma este o iniţiativă politică care poate să ducă inclusiv la formarea unui partid’, a spus fostul premier Tăriceanu. El a afirmat că mai mulţi colegi i-au cerut ca hotărârea privind constituirea unui partid liberal autentic să fie luată cât mai repede.

Tăriceanu a explicat că nu a lansat direct un partid, deoarece lucrurile trebuie făcute într-o anumită succesiune şi trebuie dat un semnal. Printre cei care au participat la evenimentul de lansare a grupului s-au numărat Mihai Stănişoară, Ovidiu Silaghi, Cristian David, Daniel Chiţoiu, Andrei Gerea, Radu Stroe, Mirel Taloş, Sorin Ilieşiu, Graţiela Gavrilescu.