Doroftei: Îi fac cadou scaunul de la federaţie lui Obreja, dar să-şi dea demisia

Fostul campion mondial la box profesionist Leonard Doroftei îi promite lui Rudel Obreja că îi va face cadou scaunul de la federaţie, dar să-şi dea demisia din funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Box, Leonard Doroftei şi-a anuntat intenţia de a candida la alegerile pentru conducerea Federaţiei Române de Box, alături de naşul său, Francisc Vaştag, şi de alţi foşti boxeri pentru a mai putea salva boxul românesc.

RomaniaTV.net
05 oct. 2012, 09:30
Doroftei: Îi fac cadou scaunul de la federaţie lui Obreja, dar să-şi dea demisia

„Ne vor trebui ani buni să revenim după ce Obreja va fi dat jos cu forţa de pe scaunul de preşedinte. Daca voi ajunge la federaţie alături de Feri promit să-i fac cadou scaunul din biroul de preşedinte! Rudel Obreja a distrus boxul românesc. L-a adus în situaţia de a fi dezafiliat. Nu îl interesează că sute de copii şi antrenori din ţară rămân pe drumuri. Încă o dată a demonstrat că nu se gândeşte la boxul românesc, ci doar la propriul lui interes. Pârjoleşte totul în jurul lui. Probabil ca are deviza «Dupa mine, potopul!» Probabil că vrea să rămână preşedinte pe viaţă, chiar dacă asta înseamnă că boxul românesc va avea doar o singura persoană: pe el. Cred că îi place mult scaunul de la federaţie, că nu vrea să-l părăsească. Nici în ceasul al 12-lea, nu are bunul simţ să plece. Onoare? Cred că nu face parte din dicţionarul lui Obreja. Probabil că nici dacă sportivii şi antrenorii vor veni la federaţie să-i ceară soacoteală că i-a lasat pe drumuri nu va ceda. Va spune că mai are o soluţie, cum a spus mereu. A minţit lumea boxului, Biroul Federal, Autoritatea Naţională de Tineret şi Sport, AIBA. Omul ăsta minte şi când respiră. Mă întreb ce trebuie să se mai întâmple cu boxul românesc ca el să ne lase?”, a declarat Doroftei pentru MEDIAFAX.

Biroul Executiv al Federaţiei Române de Box a decis, pe 28 septembrie, anularea Adunării Generale Extraordinare de alegeri a preşedintelui federaţiei din 30 septembrie, fiind considerată nestatutară.

Pentru că nu au fost organizate alegeri, AIBA a anunţat, joi, excluderea provizorie a Federaţiei Române de Box. Însă preşedintele Rudel Obreja a precizat că textul comunicatului de pe site-ul oficial al AIBA a fost întocmit înainte ca preşedintele ANST, Carmen Tocală, să discute şi să obţină amânarea excluderii din partea conducerii forului internaţional.

La rândul său, Carmen Tocală a declarat, joi, agenţiei MEDIAFAX, că alegerile pentru funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Box vor avea loc în 19 sau 20 noiembrie, iar la Adunarea Generală organizată cu acest prilej va asista şi preşedintele AIBA.