Doru Buşcu anunţă trecerea în rezervă a premierului: „Ideea că Ciucă va fi și candidatul la preşedinție îi îngroapă pe PNL-iști”

Nicolae Ciuca ar putea fi schimbat de la conducerea Guvernului. Foarte multi liberali îl acuza pe Ciuca ca formațiunea scade în sondaje din cauza lui. Astfel, se vorbeste despre posibilitatea ca Lucian Bode sa ii ia locul.

14 sept. 2022, 15:27
Doru Buşcu anunţă trecerea în rezervă a premierului: „Ideea că Ciucă va fi și candidatul la preşedinție îi îngroapă pe PNL-iști”

Un nou scenariu dă peste cap toate calculele făcute atât pentru Palatul Victoria, cât și pentru Palatul Cotroceni. În podcastul România lui Cristache, Doru Buşcu a vorbit despre o eventuală trecere în rezervă a premierului Nicolae Ciucă.

Rareş Bogdan cere vehement intrarea României în Schengen, de faţă cu Ursula von der Leyen: „Care este starea reală a Uniunii Europene? Cu state care stau în lojă şi state care stau la uşă?”

„Ei au înțeles că cu Ciucă pierd puncte și că e depășit de această poziție. Poate e un militar de treabă, mă gândesc că a fost și șeful Statului Major. Dar va fi un circ. Pentru că Ciucă nu poate fi dat mâine jos. S-ar putea să mai agonizeze niște luni. Vine Bode, trebuie să faci iar circ la partid, să-l pui șef de partid. Dup-aia, pe Bode zicem că ajunge prin Decembrie șeful Guvernului și partidului. Păi în mai trebuie să-l descalți că vine Ciolacu.”, e de părere editorialistul Doru Bușcu.

Codrin Ştefănescu, despre impunerea insectelor ca alimente: „Românul e învăţat să trăiască din ce creşte în curtea lui. Ei ne distrug stilul de viaţă”
„Eu n-am o problemă să fie Bode premier. Nu e nici mai prost, nici mai rău decât alții. Sigur, nu e în contrast cu ce a fost până acum. Omul având sprijinul partidului poate să fie mai puternic. Puterea unui premier stă în sprijinul politic. Poate să fie mai puternic și mai eficient decât ăia care au fost până acum. Cîțu a fost pus cu penseta, Ciucă, tot așa, Orban era ceva mai legitim, dar era și el strâns cu dosarul cu mita de la Urdăreanu.”, a mai spus redactorul șef Cațavencii, care crede că înlocuirea premierului Ciucă e cu bătaie lungă și pentru cursa prezidențială din 2024.

„Plus că apare și problema președinției. Ideea că Ciucă va fi și candidatul la președinție îi îngroapă pe PNL-iști, pentru că devine tot mai clar că Ciucă nu are șanse să câștige nici dacă ar candida singur.”, a comentat Doru Bușcu.

Conform unui sondaj Avangarde, Marcel Ciolacu, liderul PSD, se află pe primul loc în topul politicienilor în care românii declară că au mai degrabă încredere, fiind creditat cu 25%. El este urmat de premierul Nicolae Ciucă, șeful PNL, cu 18% și președintele Klaus Iohannis, cu 15%.

Președintele AUR, George Simion, se află pe locul patru, cu 11% în topul încrederii, în timp ce Cătălin Drulă de la USR este indicat de 9% dintre respondenți.

Sondajul Avangarde a fost realizat în perioada 22-31 iulie, telefonic, pe un eșantion de 902 persoane și are o marjă de eroare de +/- 3,4%.