Doru Ţuluş: Mă aştept la o cerere de arestare pe numele meu din partea DNA VIDEO

Fostul procuror DNA, Doru Ţuluş, a dezvăluit la România TV că înregistrările din interiorul DNA au reprezentat mai degrabă un pretext pentru a fi înlăturat din cadrul Parchetului anticorupţie.

21 iul. 2017, 18:09
Doru Ţuluş: Mă aştept la o cerere de arestare pe numele meu din partea DNA VIDEO

Doru Ţuluş a mărturisit la România TV că se aşteaptă în următoarea perioadă la o cerere de arestare pe numele său din partea Direcţiei Naţionale Anticorupţie. „Sunt pregătit pentru orice”, a punctat fostul procuror din cadrul DNA.

Doru Ţuluş a povestit cum a fost reactivat şi s-a format un dosar pe numele său, după ce în presă au fost scurse înregistrările cu Laura Codruţa Kovesi. Practic, conform procurorului Ţuluş înregistrările apărute în presă au reprezentat un pretext pentru a fi curăţat din DNA.

Citeşte şi: Procurorul dat afară din DNA, Doru Ţuluş, face acuzaţii dure la adresa Laurei Codruţa Kovesi: Aştepta un pretext ca să mă elimine

„În momentul in care s-a luat un denunt impotriva mea s-a format un dosar penal. Aceasta situatie pe care v-o descriu, a acelui denunt, in mod oficial a fost reactivata la doua zile dupa ce am depus plangerea la CSM. Am dedus ca e un denunt, ceva se auzise pentru ca era o mare porcarie, era o persoana din penitenciar pe care nu o cunosteam”, s-a destainuit Doru Ţuluş.

Nu corespundeam profilului agreat din 2013 în DNA

„Nu am avut o relatie tensionata cu Laura Codruţa Kovesi, dar nici nu corespundeam profilului de activitate. Chiar daca din punct de vedere statistic al promptitudinii m-am straduit sa fiu cat se poate de in regula. Dar nu corespundeam trendului din DNA. Practic, eu am fost tolerat acolo. (…) Unii s-au lasat incalecati de tot, altii si-au respectat statutul de procuror. (…) Au mai fost si alte motive. Nu am facut perchezitii la ora 6 dimineata cu mascati, am marait vizavi de publicarea unor chestiuni. Eu eram de moda veche”, a declarat Doru Ţuluş.

Fostul procuror DNA a vorbit şi despre discuţia pe care a purtat-o cu şefa instituţiei când a fost anunţat că va fi revocat.

Citeşte şi: Mihaiela Moraru-Iorga, despre comunicatul DNA: Este un fals intelectual. A fost trunchiat pentru a se crea imaginea unui infractor

„Da, m-a anuntat personal. M-a chemat in birou si mi-a spus: aveti un dosar penal. Eu am spus „ne judecam”. Am vrut sa ma ridic, nu mai stiu ce a zis. Cam atata a fost. Nu a durat mai mult de 5 minute”, a relatat Ţuluş.

„Am predat dosarele pe baza de proces verbal, dar nu am primit niciun document sa il semnez pentru posta secreta. (…) Mi s-a spus: „sefimea e in sedinta, nu puteti sa le predati”. (…) Am sunat-o pe Mihaela, careia i s-a spus ca ni s-a luat ORNIS-ul.  (…) Cine le-a primit, nu stiu. Pe ea putea sa puna mana doar persoana repartizata. Eu fusesem desemnat sa exploatez acel document. O fi ceva ce nu stiu eu.”, a mai susţinut Ţuluş.

După apariţia în presă a comunicatului DNA prin care instituţia anunţa că în biroul procurorului Mihaela Iorga-Moraru s-ar fi găsit mai multe obiecte de valoare cât şi bani, procurorul Doru Ţuluş a mărturisit că se aşteaptă la orice în cazul său.

„Se poate intampla orice. Dupa ce am vazut comunicatul de ieri, cunoscand omul, vazand comunicatul mi-am dat seama ca absolut orice se poate intampla. (…) Sunt pregatit pentru absolut orice. Stiu mai bine decat oricine cu cine am de-a face.”, spune procurorul.

Întrebat dacă se aşteaptă la o cerere de arestare pe numele său. „Daca ma astept…asta presupune viitorul apropiat. Mai degraba da. Daca e sa fiu transant, mai degraba da.”

Ce mesaje primea via Kovesi

Doamna Kovesi tinea legatura prin Nistor. „Primeam mesaje de genul dacă sunt sigur ca am suficiente probe intr-o anumita cauza, si revenea cu solicitarea, iar eu intrebam ce ar mai trebui. Problema ramanea oarecum moarta, dar nu puteam sa plec mai departe, erau multe modalitati de abordare asa. Nistor raspundea de sectia a doua”.

Doru Ţuluş a precizat că atmosfera din prezent în DNA este infernală.


loading...