Procurorul dat afară din DNA, Doru Ţuluş, face acuzaţii dure la adresa Laurei Codruţa Kovesi: Aştepta un pretext ca să mă elimine

Dezvăluiri uluitoare ale lui Doru Ţulus, unul dintre procurorii revocaţi de Laura Codruţa Kovesi. Ţuluş acuză că a fost revocat pe motive false, dar şi că s-au făcut presiuni politice asupra lui. 

RomaniaTV.net
20 iul. 2017, 09:27
Procurorul dat afară din DNA, Doru Ţuluş, face acuzaţii dure la adresa Laurei Codruţa Kovesi: Aştepta un pretext ca să mă elimine

Procurorul Doru Ţuluş a dezvăluit din ce cauză a fost dat afară din DNA:

Motivul formal il reprezeinta o poveste falsă si veche de 5 ani de zile, care a fost activata dupa ce am sesizat Inspectia Judiciara in privinta lui Kovesi. Sa va spun apoi cronologia: pe surt, in 26 iunie 2017 am sesizat Inspectia Judiciara, iar in 29 iunie s-a cerut revocarea noastra pe povesti vechi, cunoscute si false, repet… A fost evident ca ori ma banuieste pe mine si pe altii ori abia asteapta un pretext sa ma elimine de acolo…Presiuni de la politicieni in mod direct am avut in 2007 cand s-a cerut revocarea mea din procuror de sectie acum 10 ani, exact acum 10 ani…si CSM si presedintele au respins cererea de revocare a ministrului de atunci”, a declarat procurorul Doru Ţuluş. 

La începutul acestei luni, CSM a dat aviz favorabil pentru revocarea procurorilor Doru Ţuluş şi Mihaela Iorga.

Reprezentanţii CSM au declarat că membrii Secţiei pentru procurori din cadrul CSM au admis solicitarea înaintată de procurorul-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi, de revocare din funcţie a procurorilor DNA Doru Ţuluş şi Mihaela Iorga.

Conform sursei citate, aceştia nu au fost daţi afară din magistratură, ei urmând să revină la unităţile de parchet de care au aparţinut anterior.

Avizul dat de secţia pentru procurorori este unul consultativ, însă face parte din procedurile legale de revocare. Mai departe, decizia CSM va fi transmisă procurorului-şef DNA, care va semna documentele de revocare.

Procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a susţinut că motivele pentru care a cerut revocarea Mihaelei Iorga şi a lui Doru Ţuluş au legătură cu două dosare penale în curs.

„La data de 29 iunie 2017, procurorul şef al DNA a transmis Secţiei de procurori a CSM cererea de avizare a revocării din funcţia de procuror al DNA a doamnei Moraru Iorga Mihaiela, pentru faptul că nu a înregistrat un denunţ în conformitate cu dispoziţiile legale şi nu l-a prezentat spre repartizare procurorului şef al Secţiei din care făcea parte. Neprezentarea denunţului a avut drept consecinţă imposibilitatea aplicării unor dispoziţii procesual penale în raport cu persoane cercetate. La aceeaşi dată, a fost transmisă Secţiei de procurori a CSM şi cererea de avizare a revocării din funcţia de procuror al DNA a domnului Doru Florin Ţuluş pentru existenţa unei suspiciuni rezonabile că imparţialitatea sa este afectată, având în vedere că a soluţionat dosare penale în care era implicată o persoană cu care avea raporturi civile”, şi-a explicat DNA cererea.