Dosar al lui Dinu Patriciu, ţinut vreme de şase ani la sertar de un procuror DIICOT. Raportul IJ

Un dosar al lui Dinu Patriciu şi Sorin Roşca Stănescu a fost ţinut timp de şase ani la sertar de un procuror DIICOT, potrivit raportului Inspecţiei Judiciare. Procuroarea Adriana Cristescu, care l-a făcut să plângă pe Patriciu, în 2005, la arestare, a ţinut un alt dosar, disjuns din cauza rompetrol, fără să facă nimic în anchetă. Între timp, magistratul s-a pensionat, iar cazul a fost repartizat unui alt procuror, care acum ia dosarul de la zero.

RomaniaTV.net
13 iul. 2015, 08:19
Dosar al lui Dinu Patriciu, ţinut vreme de şase ani la sertar de un procuror DIICOT. Raportul IJ

În 2006, procurorul Adriana Cristescu a disjuns din cauza Rompetrol, aflată în instrumentare la DIICOT, un alt dosar privind modul de privatizare a rafinăriilor Vega şi Petromidia, aflate acum sub patronajul Kazmunay Gaz.

Magitratul, care în 2005 a dispus reţinerea pentru 24 de ore a omului de afaceri Dinu Patriciu şi care a cerut arestarea acestuia în dosarul Rompetrol, a ţinut, însă, mai bine de şase ani dosarul la sertar, fără a efectua vreun act de procedură penală. Singurul pas făcut în dosar de procuror a fost dispunerea efectuării unei expertize financiar-contabilă, dar lucrurile s-au oprit acolo potrivit raportului Inspecţiei Judiciare.

Cum conducea Alina Bica DIICOT-ul: „Folosea un ton ridicat, inspira nesiguranţă”. Raportul IJ

În 2014, an în care Dinu Patriciu a decedat, Adriana Cristescu s-a pensionat, iar dosarul a fost redistribuit unui alt procuror din cadrul DIICOT, care acum ia de la zero ancheta şi a dispus efectuarea unei noi expertize financiar contabile.

„Ultimul act de urmărire penală efectuat de procuror C.A. este din luna septembrie 2009, în prezent procurorul fiind pensionat”, potrivit raportului Inspecţiei Judiciare.


loading...
Partenerii noștri