Dosar de cercetare penală in rem în cazul accidentului naval de la Tulcea

Poliţiştii tulceni au deschis un dosar penal în cazul accidentului naval de joi seara, de la Mila 35 de pe Dunăre, pentru vătămare corporală din culpă, cercetarea efectuându-se în prezent pentru faptă şi nu împotriva unei persoane.

04 nov. 2016, 12:51
Dosar de cercetare penală in rem în cazul accidentului naval de la Tulcea

Surse din rândul anchetatorilor spun că, în timpul audierilor, conducătorul ambarcaţiunii care a părăsit locul accidentului ar fi recunoscut că a băut „o bere” înainte de a se urca în barcă, conform Mediafax.

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Judeţene Tulcea, ambilor conducători ai ambarcaţiunilor implicate în incident le-au fost recoltate probe biologice pentru determinarea alcoolemiei. De asemenea, s-a stabilit că aceştia sunt deţinători de certificate de conducător ambarcaţiune de agreement categoria D şi se efectuează în continuare cercetări pentru stabilirea tuturor împrejurărilor producerii accidentului.

Şase persoane au ajuns la spital, joi seara, după ce o ambarcaţiune de agrement cu motor care efectuează curse în regim water taxi a intrat în coliziune cu o altă ambarcaţiune, care a părăsit locul după producerea accidentului, care a avut loc pe Dunăre, în zona milei marine 35.

La scurt timp, poliţiştii tulceni cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Tulcea au reuşit identificarea celei de-a doua ambarcaţiuni implicată în eveniment, stabilind că aceasta a fost condusă de un bărbat de 49 de ani din municipiul Tulcea.

Cercetările efectuate de poliţişti au stabilit că în prima ambarcaţiune se aflau 14 pasageri, toţi cetăţeni din Republica Moldova, iar în cea de-a doua ambarcaţiune se aflau cinci pasageri. În urma producerii accidentului, şase persoane, aflate în prima ambarcaţiune implicată în accidentul naval, au fost rănite, fiind transportate la unităţi sanitare din Tulcea şi Constanţa.