Flori Dinu a recunoscut că produsele vândute spitalelor erau diluate. Compania Hexi Pharma respinge informaţia

Directorul general al Hexi Pharma, Flori Dinu, a recunoscut în fața procurorilor de la Parchetul General că știa că substanțele vândute spitalelor erau diluate după o rețetă a fostului patron, Dan Condrea. Flori Dinu a fost reținută în dosarul dezinfectanţilor diluaţi.

28 mai 2016, 11:21
Flori Dinu a recunoscut că produsele vândute spitalelor erau diluate. Compania Hexi Pharma respinge informaţia

Flori Dinu, directorul Hexi Pharma, a fost audiată vineri seară timp de trei ore de procurorii Parchetului General. Femeia a mărturisit că știa că substanțele dezinfectante vândute spitalelor erau diluate, potrivit digi24.ro. Mai mult, a spus aceasta, diluarea era făcută după o reţetă impusă chiar de Dan Condrea.

Flori Dinu le-a mai spus procurorilor că Dan Condrea era singura persoană care lua decizii și care intervenea în procesul de fabricație. El se ocupa de calitatea produselor și de livrarea la timp către spitale.

De cealaltă parte, compania Hexi Pharma a transmis sâmbătă un comunicat în care precizează că Flori Dinu nu a făcut nici vineri seară, nici în cursul zilei de sâmbătă, nici un fel de declaraţii la Parchet.

Avem informaţii sigure de la avocaţi că nu a dat nici un fel de declaraţii până în acest moment şi informaţii de la angajaţii companiei ca, în cursul zilei de ieri, în urma unei anchete interne, ar fi aflat de la directorul de producţie că existau, într-adevăr, reţete schimbate pentru o parte dintre produse,  dar că diluţia era conform normelor europene de biocizi, astfel încât produsele să fie eficiente. Din informaţiile de la avocat, nu a declarat acest lucru până în acest moment întrucât nu a avut ocazia„, se menţionează în comunicatul Hexi Pharma.
 
În ceea ce priveşte informaţiile conform cărora Flori Dinu nu s-ar fi prezentat la audieri, fiind ridicată de poliţişti, reprezentanţii Hexi Pharma spun că a existat o citaţie de la Parchet pentru vineri, ora 17.00, dar pentru Hexi Pharma, în general.

Informaţia că a fost citată şi nu s-a prezentat este falsă. Mandatul de aducere a venit la ora 16.00, în timp ce Flori Dinu era la serviciu. A colaborat cu organele de ancheta încă de la început şi s-ar fi prezentat oricum la Parchet la ora 17.00. Nu a fost ridicată de acasă sau de pe stradă, a mers împreună cu reprezentanţii Parchetului de la birou şi aceştia nu au trimis mascati„, se mai arată în comunicat.

Flori Dinu a fost reținută, vineri seară, după ce a fost luată cu mandat şi dusă la Parchetul General, unde a fost audiată în calitate de suspect în dosarul dezinfectanţilor diluaţi.

Şi directorul de producție la Hexi Pharma, Mihail Leva, de profesie chimist, a fost pus sub urmărire penală de procurorii Parchetului General în dosarul dezinfectanților diluați din spitale. Acesta a fost acuzat de complicitate la participație improprie la infracțiunea de zădărnicire a combaterii bolilor.

CITEŞTE ŞI: Traseul maşinii lui Dan Condrea, refăcut parţial. Autoturismul, într-o înregistrare video