Dosar nou pentru fiul vameşului. Băiatul este acuzat de tentativă de omor

Procurorii au deschis un nou dosar pe numele fiului vameşului care a tras cu pistolul în noaptea de Revelion. Băiatul este acuzat acum şi de tentativă de omor.

RomaniaTV.net
06 ian. 2012, 10:59
Dosar nou pentru fiul vameşului. Băiatul este acuzat de tentativă de omor

Alexandru Neţoiu, fiul şefului Vămii Porţile de Fier 1, arestat preventiv pentru că a tras în mai multe maşini în noaptea de Revelion, este acuzat acum de tentativă de omor. Procurorii au decis deschiderea unui nou dosar pe numele său. Vineri, s-a judecat şi recursul lui pentru a fi cercetat în libertate, dar rămâne după gratii.

Tatăl băiatului le-a spus poliţiştilor că armele erau închise, însă în noaptea de Revelion, fiul său a spart lacătul şi a sustras una dintre ele. Odată ce s-a văzut cu arma în mână, acesta început să tragă în patru maşini de pe stradă. După ce a comis fapta, băiatul a încercat să se ascundă în casa bunicilor din Dolj.

Trei maşini au fost avariate. Una dintre ele aparţinea adjunctului poliţiei de frontieră Orşova. De incident s-a aflat abia a doua zi, când proprietarii autoturismelor au reclamat la poliţie, crezând că de vină sunt petardele.

Băiatul a tras aproximativ 16 focuri de armă în parbrize, lunete, banchete şi portiere. Potrivit şefului Serviciului Arme, Explozibil şi Substanţe Periculoase de la Poliţia Judeţeană Mehedinţi, comisar Dumitru Capezan, a fost folosită o armă letală, de tir, cu glonţ, de calibru 5,6 milimetri.

Tânărul a fost arestat preventiv pentru 29 de zile pentru săvârşirea infracţiunii de distrugere şi uz de armă fără drept.