Dosar penal deschis după ce doi poliţişti au fost bătuţi în Bucureşti. Agresorul este LIBER

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 București a deschis dosar penal după ce doi politişti au fost bătuţi în weekend într-un bloc din Bucureşti, unde interveniseră ca urmare a unei reclamaţii prinvid tulburarea liniştii publice. 

RomaniaTV.net
17 dec. 2019, 13:53
Dosar penal deschis după ce doi poliţişti au fost bătuţi în Bucureşti. Agresorul este LIBER

„Urmare a informațiilor apărute în spațiul public cu privire la evenimentul din data de 15.12.2019 referitor la săvârșirea infracțiunii de ultraj asupra agenților de poliție din cadrul Secției 16 Poliție, precizăm faptul că pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 București a fost înregistrată la data de 15.12.2019 o cauză penală având ca obiect comiterea infracțiunii de tulburare a ordinii și liniștii publicii.

La aceeași dată, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 București a întocmit proces-verbal de sesizare din oficiu și cu privire la comiterea a două infracțiuni de ultraj și a dispus extinderea urmăririi penale in rem cu privire la acestea, pentru cercetarea împrejurărilor în care, la data de 15.12.2019, în jurul orei 01.45-02.00, doi agenți de poliție din cadrul Secției 16 de Poliție, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu unde fuseseră sesizați pentru tulburarea ordinii și liniștii publice de către locatarii unui imobil din București, bulevardul Constantin Brâncoveanu, sector 4, ar fi fost agresați fizic de către o persoană de sex masculin.

De asemenea, procurorul a dispus de îndată administrarea probelor ce necesitau urgență, pentru lămurirea condițiilor în care s-a produs evenimentul și pentru stabilirea gravității faptelor de agresiune reclamate.

De asemenea, aprecierea luării vreunei măsuri preventive în cazul reclamat s-a realizat de către procuror în raport cu rezultatul primelor investigații, în raport cu prevederile Codului de Procedură Penală, în urma analizării condițiilor de necesitate și proporționalitate cu faptele cercetate și cu modul în care acestea s-ar fi petrecut”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 București.

Doi agenti de la Secţia 16 din Bucuresti au intervenit, la ora 2 noaptea, după ce mai mulţi locatari dintr-un bloc aflat din Sectorul 4 al Capitalei au reclamat la 112 că într-un apartament muzica e dată prea tare. La vederea oamenilor legii, scandalagiii au sărit la bătaie. Scandalagii au fost reţinuţi, dar ulterior lăsaţi liberi pe motiv că nu reprezintă pericol public.