DOSAR PENAL după accidentul aviatic de la Suceava. Pilotul supravieţuitor este în stare critică

Starea pilotului rănit în accidentul aviatic de sâmbătă din Suceava este în continuare critică. Sorin Bochiş este în comă, la spitalul de urgență din Iași, iar colegul său, un alt pilot experimentat, în vârstă de 60 de ani, nu a supraviețuit. Procurorii urmează să stabilească cine se face vinovat de această tragedie.

RomaniaTV.net
05 aug. 2018, 08:14
DOSAR PENAL după accidentul aviatic de la Suceava. Pilotul supravieţuitor este în stare critică

Două avioane de mici dimensiuni s-au ciocnit în zbor şi s-au prăbuşit, sâmbătă, în localitatea Frătăuţii Vechi, judeţul Suceava. Accidentul aviatic a avut loc în timpul unor zboruri de antrenament pentru un show aviatic care urma să aibă loc sâmbătă după-amiază pe aeroportul „Ştefan cel Mare” din Suceava.

Cele două avioane s-au ciocnit în aer, la o atitudine de circa 200 de metri, apoi s-au prăbuşit în afara pistei. Un pilot a murit, iar altul este rănit, a anunţat Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU). Ca urmare a accidentului, spectacolul aviatic „Suceava Air Show” a fost anulat.

 

Cazul a fost preluat de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava.

Pilotul supravieţuitor este Sorin Mihail Bochiș, de 53 de ani, din Timișoara. El a fost internat la Spitalul de Neurochirurgie „Nicolae Oblu” din Iaşi, iar medicii sunt rezervaţi în ceea ce priveşte starea de sănătate. 

„Pacientul este în comă. El a suferit un traumatism cranio-cerebral deschis, contuzie toraco-abdominală, fractură de gambă. Este intubat ventilat mecanic”, a declarat, pentru AGERPRES, prof.univ.dr Diana Cimpoeşu, coordonatorul SMURD Iaşi.

Tudor Ciuhodaru, medic la Spitalul de Neurochirurgie Iaşi, a declarat pentru AGERPRES că se fac mai multe investigaţii medicale pentru a afla exact care este starea de sănătate a pilotului.

„Pacientul este în stare extrem de critică. A fost resuscitat volemic, resuscitat respirator, cu multiple leziuni la nivelul capului, membrelor, toracelui şi abdomenului. În momentul de faţă, se află în curs de evaluare şi stabilizare. În funcţie de rezultatul analizei complexe, se va decide dacă se va efectua intervenţia chirurgicală. Prognosticul este extrem de rezervat din cauza severităţii lezionale şi complicaţiilor posibile”, a precizat Tudor Ciuhodaru.

Potrivit Mediafax, Sorin Bochiş, fiu de aviator, are peste 10.000 de ore de zbor, a zburat pe avioane supersonice şi a locuit câţiva ani în America, de unde s-a întors după atentatele de la World Trade Center.

Bochiş lucrează ca pilot în cadrul unei mari companii aeriene, dar şi în cadrul Clubului de Aviaţie Cioca din Timişoara, unde este şi pilot de acrobaţii. De altfel, în ultimii ani, a participat la show-urile aviatice organizate de Aeroportul Internaţional Timişoara.

Sorin Bochiş a zburat încă din primii ani de viaţă, tatăl său fiind aviator.