Dosar penal după accidentul cu macaraua prăbuşită în centrul Capitalei

Accidentul care a avut loc în Capitală după ce un braţ de macara s-a prăbuşit peste un autoturism aflat în mers, patru persoane fiind rănite, este cercetat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1. Dosarul penal deschis vizează infracţiunile de vătămare corporală din culpă, distrugere, neluarea şi respectiv nerespectarea normelor de securitate şi sănătate în muncă.

RomaniaTV.net
03 nov. 2019, 12:49
Dosar penal după accidentul cu macaraua prăbuşită în centrul Capitalei

„Cu privire la evenimentul înregistrat ieri, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă, distrugere, neluarea şi respectiv nerespectarea normelor de securitate şi sănătate în muncă. În cauză au fost cooptaţi specialişti din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Bucureşti, Inspectoratului de Stat în Construcţii, precum şi ai Inspecţiei de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune şi Instalaţiilor de Ridicat. A fost efectuată cercetarea la faţa locului, de către specialişti criminalişti şi poliţişti ai Serviciului Omoruri din cadrul Poliţiei Capitalei, până în prezent fiind audiate mai multe persoane”, a anunţat Poliţia Capitalei.

Vă reamintim că un braţ de macara s-a prăbuşit sâmbătă dimineaţă pe strada Matei Millo, în zona Piaţa Universităţii, peste un autoturism aflat în trafic. În urma accidentului, patru persoane aflate în autoturism au fost rănite. Cel mai grav este şoferul maşinii, care a rămas încarcerat după accident. Bărbatul era inconştient, a fost intubat şi transportat la Spitalul Universitar. Alţi doi bărbaţi care se aflau în autoturism au fost transportaţi la Spitalul Floreasca şi unul la Spitalul Universitar.

Primăria Capitalei a anunţat că macaraua prăbuşită aparţine unei societăţi private care desfăşura lucrări de demolare a unei clădiri private în zonă.