Dosar penal după ameninţarea cu bombă de la sediul România TV. Prima declaraţie a bărbatului care a trimis ameninţarea

Anchetă de proporții după ce România TV a primit vineri seara amenințări cu bombă. După apelul la 112, brigada SRI antitero a intervenit la sediul televiziunii pentru a verifica dacă există vreun pericol, iar după o desfăşurare impresionantă de forţe autorul ameninţării a fost prins. Este vorba despre un jurnalist din Timișoara. El a fost audiat ore întregi, și-a recunoscut fapta şi a fost lăsat în libertate. Pe numele lui a fost întocmit un dosar penal pentru ameninţare.

RomaniaTV.net
16 feb. 2019, 09:35
Dosar penal după ameninţarea cu bombă de la sediul România TV. Prima declaraţie a bărbatului care a trimis ameninţarea

Autorul ameninţării cu bombă de vineri seara, de la postul de televiziune România TV, din Bucureşti, este Ioan Alexandru Tătar, un fost angajat al Radio Timişoara şi colaborator la mai multe posturi locale de televiziune. El a trimis un e-mail pe adresa redacţiei România TV, în care anunţa că „Veţi sări în aer!”.

După audierea la poliţie, bărbatul care a trimis e-mailul pe adresa redacţiei a acceptat să dea o declaraţie reporterului România TV. Timişoreanul a recunoscut totul și spune că regretă ce a făcut.

„Ieşirea mea prin acest e-mail se datorează loviturilor primite de-a lungul anilor. Regret ca inclusiv de la locul meu de munca, de la Radio Timişoara, au fost voci care m-au denigrat. (…) N-am folosit niciunde în acel e-mail numele personal, că eu îi ameninţ pe cei de la România TV  şi nu am folosit un termen referitor la un posibil atentat. (…) Voiam sa-i avertizez ca nu e bine sa se denatureze adevarul. (…) Îmi pare foarte rau de problemele pe care le-am pricinuit unor oameni si pentru faptul ca am deranjat anumite institutii”, a declarat Ioan Alexandru Tătar, la România TV.

 

Amenințarea vine după dezvăluirile făcute la postul de televiziune cu privire la fosta șefă a DNA Laura Codruța Kovesi.

Situația este una fără precedent. Nicio altă televiziune din România nu a fost amenințată cu bombă, cu atât mai mult în urma unor informații de presă.