Dosar penal după înregistrările de la creşa din Iaşi unde copiii erau jigniţi şi înjuraţi de către angajate

Dosar penal pentru rele tratamente aplicate minorului şi purtare abuzivă, în urma înregistrărilor de la creșa din Iași, acolo unde angajate ale creşei îi jigneau, îi înjurau pe copii şi îi învățau pe micuţi să înjure. Patru angajate ale căminului, printre care și coordonatoarea creşei au fost deja demise în urma incidentului. 

RomaniaTV.net
21 apr. 2019, 05:24
Dosar penal după înregistrările de la creşa din Iaşi unde copiii erau jigniţi şi înjuraţi de către angajate

Patru angajate ale Creşei nr. 10 din Iaşi au fost date afară, după apariţia în presă a unor înregistrări în care acestea îi jignesc şi îi înjură pe copiii de care trebuiau să aibă grijă. Printre persoanele demise se află şi coordonatoarea creşei.

Primarul şi Poliţia au mers vineri la creşă pentru a cere explicaţii pentru limbajul suburban folosit, conform înregistrărilor prezentate de Ziarul de Iaşi. Angajatele înregistrate urmează să fie chemate şi la Poliţie, care a deschis un dosar penal pentru rele tratamente aplicate minorului şi purtare abuzivă. Mai mulţi părinţi au mers la Creşa nr. 10 pentru a cere explicaţii după apariţia înregistrărilor.

Părinţii unui copil în vârstă de 2 ani şi opt luni au decis să monteze pe geaca fiului lor un aparat de înregistrare în momentul în care acesta se afla la creşă. Decizia a fost luată pentru că, susţin ei, au devenit îngrijoraţi în momentul în care copilul a început să spună cuvinte obscene şi să plângă sau să refuze să meargă la creşă. Ceea ce au aflat după ce au ascultat înregistrările i-au cutremurat. La creşă, copilul lor era jignit, ameninţat, ba chiar şi învăţat, uneori, cum să înjure ca un birjar chiar de către angajatele creşei, potrivit ziaruldeiasi.ro.

După ce informaţia a apărut în spaţiul public, primarul Mihai Chirica a dispus efectuarea unei anchete în urma căreia a decis concedierea a două infirmiere, a unei asistente medicale şi a coordonatorului creşei.