Dosar penal în cazul celui de-al doilea pacient ars pe masa de operaţii a Spitalului Floreasca

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 s-a sesizat din oficiu şi a deschis un doar penal şi în cazul celui de-al doilea pacient ars în sala de operaţie a Spitalului de Urgenţă Floreasca. Pacientul a fost operat în luna martie a anului 2019, însă s-a aflat despre caz zilele trecute. 

RomaniaTV.net
08 ian. 2020, 12:41
Dosar penal în cazul celui de-al doilea pacient ars pe masa de operaţii a Spitalului Floreasca

„La data de 08.01.2020, pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 1 Bucureşti a fost înregistrat un alt dosar penal având ca obiect sesizarea din oficiu privind faptul că, în cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă Bucureşti, un pacient care a fost operat în luna martie 2019 în sala de operaţii pentru bolnavi cronici a suferit arsuri în timpul intervenţiei chirurgicale”, se arată într-un comunicat de presă.

În acest caz s-a dispus începerea urmăririi penale in rem pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă. La Poliţie nu a fost depusă nicio plângere imediat după incidentul din martie, reclamaţia a fost depusă după ce cazul femeii arse pe masa de operaţii de la Floreasca a fost făcut public.

Victor Costache, ministrul Sănătăţii, nu a făcut alte precizări despre acest caz, însă a confirmat faptul că incidentul este în atenția Ministerului Sănătății, care face verificări.

În acelaşi timp continua şi audierile la Poliţie în cazul femeii care a fost arsă pe masa de operaţie şi a decedat la doar câteva zile de la intervenţia chirurgicală. Serviciul Omoruri din Poliţia Capitalei audiază astăzi, 8 ianuari, ca martori, mai mulţi asistenţi medicali, dar şi medici rezidenţi de la Spitalul Floreasca.

În urma cercetării administrative efectuate de conducerea spitalului, s-a decis demiterea chirurgului Mircea Beuran din funcţia de şef al Secţiei Clinice de Chirurgie III, pentru nerespectarea obligaţiilor din contractul de administrare, dar şi sancţionarea spitalului cu suma de 30.000 de lei pentru neregulile găsite.