Dosar penal în cazul şpăgilor cerute la morga Spitalului Judeţean Suceava. Banii erau pretinşi pentru „eforturile” făcute

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au deschis un dosar penal pentru luare de mită în cazul angajaţilor de la morga Spitalului Judeţean Suceava care pretindeau bani rudelor pacienţilor decedaţi. Anchetatorii au precizat că sumele de bani erau cerute pentru „eforturile” făcute în legătură cu constatarea decesului.

RomaniaTV.net
09 apr. 2020, 12:13
Dosar penal în cazul şpăgilor cerute la morga Spitalului Judeţean Suceava. Banii erau pretinşi pentru „eforturile” făcute

Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de luare de mită, fiind deschis un dosar penal, „având în vedere informaţiile vehiculate în spaţiul public, respectiv în mediul on-line, în presă și pe rețelele de socializare, privind săvârșirea de infracțiuni de corupție de către personalul de la morga din cadrul Spitalului Județean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava”

„Din actul de sesizare rezultă că în perioada martie – aprilie 2020 funcţionari publici din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava au pretins şi primit diferite sume de bani de la membrii de familie ai persoanelor decedate în această perioadă, pretinzând aceste sume pentru „eforturile” făcute în legătură cu constatarea decesului, îmbălsămarea persoanelor decedate, îmbrăcarea acestora, etc., deşi toate aceste servicii intră în atribuţiile de serviciu ale personalului angajat în cadrul instituţiei medicale”, a precizat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

Procurorii au precizat că în prezent se efectuează urmărire penală in rem, cu privire la fapte, pentru clarificarea situației de fapt și pentru stabilirea existenţei răspunderii penale.

Şpagă pentru ridicarea morţilor de la morga Spitalului Suceava. Atenţiile, lăsate într-o cutie de pantofi. „S-a pus repede capacul”