Dosar penal pentru patronii fermei de păsări de la Scorniceşti, care a livrat ouă contaminate cu Fipronil

Scandalul ouălor contaminate ia amploare. Reprezentanţii fermei de păsări din Scorniceşti care a livrat ouă contaminate cu fipronil vor fi cercetaţi penal după ce au pus viața oamenilor în pericol. Poliţiştii fac cercetări în aceast caz, după ce reprezentanţii fermei au livrat sute de mii de ouă cu substanţa interzisă în patru judeţe şi în Capitală, potrivit Gazeta Noua.

RomaniaTV.net
01 feb. 2019, 06:31
Dosar penal pentru patronii fermei de păsări de la Scorniceşti, care a livrat ouă contaminate cu Fipronil

„Ceea ce a ţinut de noi, am făcut, restul cercetează celelalte organe competente. Evident că poliţia face cercetări în acest sens. Au pus în pericol sănătatea oamenilor”, a spus purtătorul de cuvânt al DSVSA Olt, Venera Popa.

Toată producţia de ouă din fermă este distrusă. Astfel, s-a ajuns la o cantitate impresionată ce va fi distrusă.

„Toate ouăle care rezultă acum din producţie sunt trimise spre neutralizare, în vederea incinerării. Absolut tot ce produc gâinile este distrus, pentru că şi la acest moment se menţin restricţiile în ceea ce priveşte punerea pe piaţă a ouălor”, a adăugat Venera Popa.

La mijlocul lunii ianuarie, DSVSA Olt a descoperit ouă cu Fipronil la o fermă de păsări din Scorniceşti, care aparţine aceleiaşi societăţi din Teleorman, protagonista unui scandal la început de an. Peste 285.000 de ouă contaminate cu substanţa interzisă produse la Scorniceşti au fost comercializate în judeţele Olt, Dolj, Argeş, Vâlcea şi în Bucureşti.