Dosar penal pentru ucidere din culpă, deschis în cazul morţii pilotului Adrian Cernea. Lucian Bode: „Nu pot să nu îmi exprim nedumerirea că acest concurs nu a fost oprit de organizatori”

Lucian Bode, ministrul de Interne, a anunţat că a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă în urma morţii pilotului Adrian Cernea, după ce maşina acestuia a fost luată de viitură în timpul unui concurs de off-road în Bacău.

20 iun. 2021, 17:25
Dosar penal pentru ucidere din culpă, deschis în cazul morţii pilotului Adrian Cernea. Lucian Bode: „Nu pot să nu îmi exprim nedumerirea că acest concurs nu a fost oprit de organizatori”

Anchetatorii au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul morţii campionului Adrian Cernea care a fost luat de ape. Ministrul de Interne a spus că nu înţelege de ce organizatorii nu au oprit competiţia, deşi zona se afla sub avertizări ale meteorologilor şi hidrologilor.

„Referitor la tragedia din Bacău, unde un autoturism care participa la un concurs de off road a fost surprins de o viitură pe râul Oituz şi pilotul a decedat, nu pot să nu îmi exprim nedumerirea faţă de faptul că acest concurs nu a fost oprit de către organizatori, deşi existau avertizări că situaţia hidro-meteorologică este una severă”, a declarat Lucian Bode, în videoconferinţa cu prefecţii de duminică.

Ministrul de Interne a vorbit despre ancheta deschisă în cazul morţii pilotului Adrian Cernea.

„În urma acestei tragedii, aşa cum bine ştiţi, a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă. Este foarte important ca cetăţenii să ţină cont de aceste avertizări hidro-meteorologice, inclusiv de mesajele transmise prin Ro-Alert, astfel pot fi evitate situaţii de pierderi de vieţi omeneşti şi pericol”, a declarat Lucian Bode, conform News.ro.

Citeşte şi: Ajutoare pentru familiile afectate de inundaţii. Florin Cîţu a anunţat câţi bani alocă Guvernul

Dosar penal pentru ucidere din culpă, deschis în cazul morţii pilotului Adrian Cernea. Autorităţile cer anularea evenimentelor

De asemenea, Lucian Bode a îndemnat autorităţile să anuleze evenimentele, în zonele în care există avertizări hidro-meteorologice.

„Îndemn autorităţile din zonele unde sunt programate evenimente publice, în perioada următoare, să urmărească prognozele meteorologice şi împreună cu organizatorii să analizeze cu maximă rigurozitate, oportunitatea de desfăşurare a acestor evenimente, astfel încât siguranţa persoanelor să nu fie pusă în pericol. Decât să riscăm vieţile oamenilor, mai bine amânăm aceste evenimente”, a menţionat Bode, conform sursei citate.

Echipajul format din Adrian Cernea şi copilotul Alex Tache urma să traverseze o vale, loc prin care mai multe echipaje deja trecuseră fără probleme. Maşina lor de concurs a fost luată de ape.

Copilotul a fost salvat, însă Adrian Cernea a rămas blocat în maşina luată de ape, conform Comisiei Naţionale de Off Road. Trupul său a fost găsit fără suflare, câteva sute de metri mai jos. Copilotul a fost transportat la spital.

Citeşte şi: Florin Cîţu, prima măsură după moartea pilotului Adrian Cernea din cauza viiturilor. Cere oprirea evenimentelor din zonele cu vreme extremă. „Nu trebuie să ne jucăm”


loading...
Partenerii noștri