Filmul tragediei din Rahova. Dosar penal pentru ucidere din culpă după incendiul în care au murit cei trei copiii de 2, 3 și 6 ani în București. Mama a fost dusă la audieri

Trei copii cu vârste între 2 şi 6 ani au murit după ce patul în care se aflau a luat foc, într-o casă din sectorul 5 al Capitalei. Mama micuților a fost cea care a stins flăcările. Din păcate, copiii au fost scoși din cameră de pompieri în stare de inconștiență. În ciuda manevrelor de resuscitare, medicii nu i-au putut salva. Poliţiştii au deschis un dosar de cercetare penală pentru ucidere din culpă.

31 ian. 2023, 13:52
Filmul tragediei din Rahova. Dosar penal pentru ucidere din culpă după incendiul în care au murit cei trei copiii de 2, 3 și 6 ani în București. Mama a fost dusă la audieri

Trei copii cu vârste cuprinse între 2 și 6 ani au murit într-un incendiu produs marți dimineață într-o casă din Sectorul 5 din București. Mama lor se afla în casă în momentul izbucnirii incendiului și ea a fost cea care a stins focul până la sosirea pompierilor. După cercetările făcute la locul tragediei, mama celor trei copii a fost dusă la audieri la Poliția Capitalei. Cercetările în acest caz au fost preluate de Serviciul Omoruri, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, și sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpa.

O primă ipoteză luata în calcul de anchetatori este că cel mai mare dintre copiii s-a jucat cu o brichetă și ar fi dat foc saltelei, anunță România TV. Mama celor trei copii dormea în altă cameră și s-a trezit înconjurată de fum. Femeia a mers de urgență în camera copiilor și a stins focul. Din păcate, cei trei au murit intoxicați cu fum.

”La data 31 ianuarie 2023, în jurul orei 5:37, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Secția 19 au fost sesizați, prin 112, cu privire la faptul că la o locuință, din Sectorul 5, ar fi izbucnit un incendiu.

La fața locului s-au deplasat echipaje de pompieri, precum și polițiști din cadrul secției menționate, care au demarat investigațiile.

Din nefericire, după lichidarea incendiului, trei minori, cu vârste cuprinse între 2 și 6 ani, au fost declarați decedați.

În vederea stabilirii cauzelor și condițiilor în care s-a produs evenimentul, cercetările au fost preluate de Serviciul Omoruri, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, și sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpa”, a transmis Poliția Capitalei.

Citește și: Marius a murit după ce a căzut în gol de la 25 de metri. Bărbatul de 48 de ani fugea din calea unui Mercedes care derapase pe A1

Trupurile neînsuflețite ale copiilor au fost transportate la INML în vederea efectuării necropsiei.