Dosar penal pentru ucidere din culpă după tragedia de la Spitalul Cărbunești. Poliția a demarat o anchetă

Un dosar penal pentru ucidere din culpă a fost întomit după ce două persoane au decedat la Spitalul Cărbunești, au anunţat reprezentanții IPJ Gorj.

22 oct. 2021, 10:56
Dosar penal pentru ucidere din culpă după tragedia de la Spitalul Cărbunești. Poliția a demarat o anchetă

Dosar penal pentru ucidere din culpă după tragedia de la Spitalul Cărbunești. Un dosar penal pentru ucidere din culpă a fost întomit după ce două persoane au decedat la Spitalul Cărbunești, au anunţat reprezentanții IPJ Gorj.

Dosar penal pentru ucidere din culpă după tragedia de la Spitalul Cărbunești

„La data de 22 octombrie, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Gorj – Serviciul de Investigații Criminale s-au sesizat, din oficiu, cu privire la săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă, după ce două persoane de sex feminin, de 76 și 55 de ani, ambele din orașul Rovinari, internate în secția ATI a Spitalului Târgu-Carbunești, au decedat. În cauză, a fost întocmit dosar penal, care a fost înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Cărbunești, urmând a fi înaintat la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova”, au declarat reprezentanții IPJ Gorj.

Cod roşu la Spitalul Târgu Cărbuneşti. Instalaţia de oxigen s-a stricat. Doi pacienţi au murit! Reacţia Ministerului Sănătăţii

Doi pacienţi aflaţi în stare gravă la ATI au murit, a precizat directorul Spitalului Cărbuneşti, suport COVID-19, unde instalaţia de oxigen s-a stricat. Ministerul Sănătăţii a a anunţat că o echipă a Direcţiei de Sănătate Publică Gorj se află la Spitalul de Urgenţă Târgu Cărbuneşti, unde instalaţia de oxigen s-a defectat, 15 pacienţi de la secţia ATI fiind transferaţi la alte unităţi medicale. „Instalația de oxigen a clacat. Pacienții sunt trecuți pe tubul de oxigen. Am trecut la planul roșu. Personalul medical aleargă cu bolnavii între secții. 15 sunt în ATI, în total 100 de pacienți. Spital suport Covid. Situația a apărut în urmă cu o oră. Timpul de intervenție este de 2 ore, pe care firma de mentenanță ni l-a dat”, a declarat prefectul de Gorj, Marcel Iacobescu.


loading...