Dosar penal pentru uz de armă fără drept pentru un bărbat care a împuşcat un câine fără stăpân

Un bărbat din Ilfov s-a ales cu dosar penal pentru uz de armă fără drept, după ce a împuşcat un câine fără stăpân, anunţă Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Vâlcea.

RomaniaTV.net
15 apr. 2019, 14:37
Dosar penal pentru uz de armă fără drept pentru un bărbat care a împuşcat un câine fără stăpân

Bărbatul, în vârstă de 41 de ani, a fost prins de poliţiştii Postului de Poliţie Glăvile la scurt timp după ce ar fi tras două focuri de armă.

„La data de 14 aprilie a.c., poliţiştii, în timp ce îşi desfăşurau atribuţiunile de serviciu pe raza comunei Glăvile, au auzit două focuri de armă, moment în care s-au deplasat imediat în locul de unde s-ar fi auzit cele două focuri, loc unde au identificat un bărbat de 41 de ani, din judeţul Ilfov şi au descoperit cadavrul unui câine maidanez. Din verificările efectuate, bărbatul ar fi efectuat cele două focuri de armă asupra câinelui la rugămintea tatălui său, ce domiciliază în zona respectivă, pe motiv că acesta ar fi omorât mai multe păsări de curte”, au precizat reprezentanţii IPJ Vâlcea.

Poliţiştii au ridicat arma pe care bărbatul o deţinea legal şi i-au întocmit acestuia dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de uz de armă fără drept.

Cadavrul câinelui a fost ridicat şi depus la Direcţia Sanitar Veterinară Vâlcea în vederea efectuării unei expertize sanitar-veterinare de specialitate.