DOSAR SECRET. MII de OAMENI au fost MARTORI. O navă extraterestră a tranzitat SUA în anul 1977

În seara de 13 martie 1997, sute de persoane au raportat o "navă" gigantică, trecând tăcut pe cerul oraşului Phoenix (Arizona) şi înălţându-se apoi cu o viteză uluitoare. Printre martori au fost ofiţeri de poliţie, piloţi, personal militar. Ulterior s-a aflat ca formaţia de lumini neidentificată, de dimensiuni impresionante, trecuse plutind deasupra statelor Arizona şi Nevada din SUA, ca şi peste statul mexican Sonora. Pe o distanţă de 480 de kilometri, ea a fost descrisă, în diverse moduri, de mii de martori care au urmărit fenomenul timp de trei ore.

28 mai 2014, 10:34
DOSAR SECRET. MII de OAMENI au fost MARTORI. O navă extraterestră a tranzitat SUA în anul 1977

Cazului i-a fost consacrata o carte „best-seller”: „The Phoenix Lights… A Skeptic’s Discovery That We Are Not Alone” (Luminile Phoenix… descoperirea unui sceptic ca nu suntem singuri), pe baza careia s-a realizat si un film documentar, aclamat si distins cu premii la nivel international, scrie efemeride.ro. Peste 30 de martori oculari credibili, copii, oameni de stiinta, militari, piloti si experti depun in film marturii con-vingatoare privind realitatea misteriosului fenomen; intre acestia este si fostul Guvernator al Arizonei, Fife Symington, care dezvaluie ca a fost martor la eveniment si ca acesta nu a fost unul militar. 

Citeşte şi Povestea FEMEII răpită şi apoi violată de EXTRATEREŞTRI: A trebuit să fac avort, dar am filmat nava VIDEO

Astronautul Dr. Edgar Mitchell, Sc. D., care a pasit pe Luna, confirma faptul ca aceste fenomene sunt reale! Un pilot comercial, care a facut si razboiul din Vietnam, povesteste in film cum aceasta nava, lata de o mila, a alunecat tacuta deasupra capului sau. Un operator veteran 911 de la politia din Phoenix relateaza si el despre telefoanele primite in noaptea respectiva. Imagini ale NASA confirma faptul ca in preajma noastra se manifesta astfel de fenomene. Impatimitii OZN-urilor au numit cazul Phoenix cea mai importanta si mai bine documentata observatie in masa inregistrata vreodata. Chiar si astazi, armata si guvernul pot oferi doar explicatii discutabile ale acestui incident.

Sfere deasupra muntilor

Cercetatorul, jurnalistul si romancierul Steve Hammons se intreaba daca omenirea este pregatita sa inteleaga implicatiile incidentului. Putina lume stie ca sfere stralucitoare, ca de chihlimbar, au fost observate in regiunea Phoenix si cu multi ani inainte, dar si dupa aceea. Obiecte zburatoare neconventionale si alte situatii neobisnuite au fost raportate (si de multe ori au fost vazute si experimentate, dar nu au fost raportate) de-a lungul Arizonei, inclusiv la Sedona, in rezervatiile Navajo sau Hopi, sau in zona Four Corners.

Citeşte şi O teorie incredibilă a fost publicată pe internet: Vaticanul pregăteşte populaţia pentru extratereştri

Probabil aceste tipuri de fenomene se tot produc, de ani, decenii sau secole. Unele dintre ele ar putea fi o parte foarte fireasca a vietii populatiilor din sud-vestul american si din alte locuri de pe Pamant. Suntem pe cale sa incepem sa acceptam astfel de lucruri, totusi exista inca multe necunoscute misterioase despre cele ce se intampla.

Lynne Kitei, doctor in medicina, scriitor, producator si regizor al filmului „Phoenix Lights” (si autoarea cartii care a stat la baza lui) a raspuns, in martie 2014, la o intalnire de la Scottsdale, la intrebari din partea publicului. La eveniment a participat, de asemenea, si coproducatorul filmului, Steve Lantz. Cu aceasta ocazie, Kitei a remarcat ca, cu doi ani inainte de incidentul din 1997, ea a observat sfere mari, de culoare portocalie stralucitoare in apropierea muntilor Estrella, la sud de Phoenix.

Citeşte şi Piatra MISTERIOASĂ care descrie cu lux de amănunte amestecul extratereştrilor cu pământenii

Alte persoane din Phoenix si din Arizona au raportat, de asemenea, ca au vazut sfere de diferite dimensiuni si tipuri. Indienii din partea locului au afirmat de mult timp, ca „poporul din stele” vine si pleaca undeva in zona Muntilor Estrella („Estrella” insemnand „stea” in spaniola). In timpul incidentului din 1997, Kitei vazut si ea, impreuna cu mii de alte persoane din zona metropolitana Phoenix, misterioasa aparitie. {i, la fel ca multi altii, a raportat si ea fenomenul la care au asistat in acea seara. Chiar si guvernatorul statului a dezvaluit, in cele din urma, ca a vazut si el o nava uriasa, in forma de bumerang, alunecand incet si in tacere, la o altitudine foarte joasa deasupra orasului Phoenix.

Luminile si/sau un obiect in forma de bumerang au fost vazute, conform unor relatari, si mai devreme, in aceeasi seara, la Henderson (Nevada, zona Las Vegas), apoi in Kingman, in nord-vestul Arizonei, si in Prescott (Arizona), inainte de a aparea deasupra coltului de nord-vest al zonei metropolitane Phoenix, plutind in directia sud-est.

Printre alti invitati speciali la aceasta intalnire a participat cu comentarii si Rebecca Hardcastle, Ph.D., adepta unui concept numit „exoconstiinta” – studierea si dezvoltarea anumitor abilitati de comunicare, care includ constientizarea existentei unor fiinte avansate de diferite niveluri, precum si legaturile telepatice cu acestea.

Citeşte şi Mai multe „OZN”-uri au brăzdat cerul Londrei, în plină zi, deasupra clădirii BBC Radio VIDEO

A fost prezent la intrunire si Jim Dilettoso, un expert tehnic multicalificat, care a fost una dintre persoanele proeminente din film. El a analizat fotografiile incidentului „Luminile Phoenix”, folosind echipamente tehnice avansate. Dilettoso a stabilit astfel ca luminile nu au fost – asa cum au speculat unele persoane – rachete militare aruncate in acea noapte de avioane A-10 „Warthog” in timpul unor antrenamente efectuate in apropiere de poligonul de artilerie defensiva aflata la sud de baza Air Force Luca. Dilettoso a mentionat ca el a realizat, de asemenea, in regiunea Four Corners, si alte cercetari interesante privind fenomene neobisnuite.

Doi ofiteri de politie din Natiunea Navajo, un teritoriu semiautonom, guvernat de nativi americani, John Dover si Stan Milford, au povestit publicului despre mai multe tipuri de situatii neobisnuite pe care le-au investigat de-a lungul anilor, incidente care au inclus OZN-uri, dar nu s-au limitat la ele. Investigatiile celor doi ofiteri de pace arata ca teoriile fizicii moderne par sa fie in concordanta cu istoria orala stramoseasca a triburilor Navajo, indicand faptul ca pot exista mai multe dimensiuni, dintre care unele sunt invizibile pentru noi in acest moment.

Un vraci batran din natiunea Zuni din New Mexico, Clifford Mahooty, a explicat ca „poporul din stele” a fost – in opinia sa – in jurul nostru o lunga perioada de timp. Mahooty a comparat, de asemenea, capacitatea de a percepe poporul din stele, ori alte fenomene anormale, dar si conceptul de dimensiuni multiple, cu reglarea unui radio pe diferite statii de pe benzile de frecventa AM si FM.

Oficiali de la Mutual UFO Network (MUFON): seful pentru Arizona Jim Mann, directorul adjunct pentru Arizona Stacey Wright, ca si investigatorul sef MUFON pentru Arizona Dennis Freyermuth, au relatat audientei misiunile, rolurile si investigatiile pe care MUFON le desfasoara in zona.

Fenomen cu foarte multi martori

Unii oameni au speculat ca incidentul din 13 martie 1997 nu a fost intamplator. Din toate punctele de vedere, a fost o observatie OZN cu aspecte speciale. Cazul ramane unic de-a lungul zecilor de ani de aparitii de OZN-uri din intreaga lume, datorita numarului mare de martori si deoarece obiectul (sau obiectele) a fost observat o lunga perioada de timp si deasupra unui oras mare, binecunoscut.

De ce oare – s-a speculat – aparitia a avut loc la inceputul si la mijlocul unei seri placute, atunci cand multi rezidenti din zona Phoenix erau in afara caselor, privind spre cer, pentru a vedea mult-mediatizata cometa Hale-Bopp, despre care se spusese atunci ca urmeaza sa fie o aparitie deosebita? Unii au spus ca cineva a planuit dinainte sa prezinte un eveniment de o natura diferita, chiar mai spectaculos decat cometa Hale-Bopp. Poate a fost o demonstratie, un test sau pregatirea opiniei publice pentru alte evenimente care vor veni. Aceasta din urma ipoteza este in concordanta cu teoriile si relatarile care spun ca sunt in desfasurare, incepand din anii 1940, cel putin in Statele Unite, eforturi si activitati de diverse tipuri pentru a pregati omenirea in vederea unor noi revelatii, care ar putea fi mult mai surprinzatoare.

Si de ce in Phoenix si in Arizona? S-a gasit un raspuns si la aceasta intrebare, prin anumiti factori demografici. Multi oameni s-au mutat in zona, de peste tot din SUA si din alte tari, pentru a se bucura de cerul senin si de clima calda. Exista, de asemenea, un amestec bogat de culturi diferite si o mare populatie nativ americana, din mai multe triburi. Mii de vizitatori si turisti din SUA si din intreaga lume viziteaza Arizona in fiecare an, pentru a vedea Marele Canion si multe alte obiective turistice renumite din acest stat. Un alt aspect al zonei este geografia unica si biodiversitatea din sudul Arizonei, din Desertul Sonora si din frumosii munti ai acestui stat.