DOSAR TRANSFERURI: Mihai Stoica ar putea fi ELIBERAT. Scenă EMOŢIONANTĂ la tribunal, fiica sa a fugit PLÂNGÂND

Tribunalul Bucureşti judecă luni cererea de aplicare a legii mai favorabile pentru cazul său. Mihai Stoica a fost adus în faţa instanţei pentru a explica de ce cere rejudecarea cazului său. La tribunal a venit şi fiica managerului Stelei, care a fost protagonista unui moment care i-a emoţionat pe cei din jur.

17 mart. 2014, 06:44
DOSAR TRANSFERURI: Mihai Stoica ar putea fi ELIBERAT. Scenă EMOŢIONANTĂ la tribunal, fiica sa a fugit PLÂNGÂND

Managerul Stelei susţine că infracţiunile de care a fost acuzat s-au prescris şi vrea rejudecarea după noua lege. El a venit, luni, la Tribunalul Bucureşti pentru a se prezenta în faţa judecătorilor, iar acolo s-a revăzut cu fiica sa, Teodora, fiind protagoniştii unui moment impresionant.

În sala de judecată, Teodora Stoica s-a repezit să-şi imbraţişeze tatăl, dar a fost oprită de jandarmi. Ea a părăsit apoi sala în lacrimi şi a plecat în trombă de la tribunal, vizibil afectată de faptul că nu şi-a putut strânge tatăl în braţe.

Fostul manager al FC Steaua, Mihai Stoica, condamnat la trei ani şi şase luni în Dosarul transferurilor, a postat, duminică, un mesaj pe Facebook, în care precizează că nu se plânge de nimic în închisoare şi promite că va fi mai puternic şi mai motivat când va ieşi din penitenciar.

Avocaţii lui Mihai Stoica susţin că, în sentinţa din dosarul Transferurilor, fost încălcată egalitatea de tratament din Constituţie, pentru că trei dintre cei opt inculpaţi au fost condamnaţi în baza vechiului Cod penal, iar ceilalţi conform noului cod.

„Instanţa de rejudecare a condamnat în mod nelegal şi cu încălcarea flagrantă a principiului legii penale mai favorabile pe inculpatul Mihai Stoica (…) în ciuda faptului că legea în vigoare prevedea limite de pedeapsă vădit inferioare”, spun apărătorii în cererea de contestaţie în anulare depusă la Curtea de Apel Bucureşti.

Totodată, potrivit cererii, în cazul lui Mihai Stoica infracţiunile s-au prescris atât în ceea ce priveşte faptele de înşelăciune, cât şi cele de spălare de bani. În cadrul contestaţiei în anulare, avocaţii lui Mihai Stoica cer suspendarea executării deciziei din data de 4 martie. 

„Este evident că pentru ambele infracţiuni de înşelăciune pentru care Mihai Stoica a fost condamnat legea penală mai favorabilă e noul cod. (…) Dacă la data intrării în vigoare era prescrisă răspunderea penală pentru evaziune fiscală şi spălare de bani nu se poate vorbi de conflict cu noul penal?”, arată avocaţii în documentul citat.

Avocaţii lui Mihai Stoica şi Cristian Borcea au depus la Curtea de Apel Bucureşti contestaţie în anulare în cazul condamnărilor la trei ani şi şase luni, respectiv şase ani şi patru luni, primite de cei doi în dosarul transferurilor de jucători. 

Veste bună şi pentru greii din fotbal care au fost condamnaţi la pedepse de până în 4 ani de puşcărie! Ei au şansa de a scăpa mai repede din închisoare, după doar doi ani şi jumătate.