Dosare penale în cazul unei tombole organizate pentru prezenţa la vot, în Hunedoara

Poliţiştii hunedoreni au întocmit cinci dosare penale pe numele unor persoane care au oferit cetăţenilor fluturaşi de tombolă prin care erau îndemnaţi să meargă la referendum, cu promisiunea că vor putea câştiga diverse premii, precum biciclete şi excursii, a informat IPJ Hunedoara.

RomaniaTV.net
29 iul. 2012, 08:14
Dosare penale în cazul unei tombole organizate pentru prezenţa la vot, în Hunedoara

Asociaţia Pro Democraţia (APD) a depus, sâmbătă, o plângere penală cu privire la organizarea unei tombole cu scop electoral de către un ONG, care a distribuit fluturaşi în localităţi hunedorene ce informau că cei care au votat puteau participa la câştigarea unor premii, precum biciclete sau excursii.

„În acest caz este vorba de distribuirea de fluturaşi de către o organizaţie neguvernamentală în mai multe localităţi din judeţul Hunedoara. Materialele includeau un spaţiu care ar fi trebuit vizitat de către alegători cu ştampila cu menţiunea «votat» pentru a fi înscrişi într-o tombolă din care ar putea câştiga premii precum telefoane mobile, biciclete sau excursii”, se arată într-un comunicat al APD.

Sâmbătă, între orele 8.00 şi 20.00, Asociaţia Pro Democraţia (APD) a pus la dispoziţia cetaţenilor linia telefonică gratuita Tel Verde – 0800 070 100 şi platforma on-line www.alegericorecte.ro pentru a sesiza fraude şi nereguli, dar şi pentru a solicita informaţii legate de referendumul de duminică, pentru demiterea preşedintelui.