Dosarele care aruncă în aer politica românescă. Monica Iacob Ridzi află luni dacă merge la ÎNCHISOARE

Anul 2015 se anunţă a fi în continuare unul cu surprize pe scena politică. Multe dintre dosarele penale trimise în judecată se vor încheia cu sentinţe definitive în perioada următoare. Monica Iacob Ritzi, fostul ministru de la Tineret, află chiar luni dacă merge la închisoare. Există însă multe dosare care le dau fiori politicienilor. 

RomaniaTV.net
15 feb. 2015, 12:41
Dosarele care aruncă în aer politica românescă. Monica Iacob Ridzi află luni dacă merge la ÎNCHISOARE

Luni, completul de 5 magistraţi de la Instanţa Supremă pronunţă sentinţa finală în dosarul în care Monica Iacob Ridzi, fost ministru al Tineretului, este acuzată de abuz în serviciu. În primă instanţă, Monica Iacob Ridzi a fost condamnată la 5 ani de închisare cu executare. Este pedeapsa maximă pe care o poate lua, potrivit noului Cod Penal.

Elena Udrea află marţi dacă rămâne în arest pentru 30 de zile în dosarul Microsoft. Şi Liviu Dragnea aşteaptă o primă sentinţă în dosarul referendumului de la judecătorii Instanţei Supremă.

Anul 2015 poate fi unul greu şi pentru Viorel Hrebenciuc şi Alina Bica. Cei doi vor primi cel mai probabil primele decizii judecătoreşti în dosarele lor. În cazul lui Hrebenciuc, se aşteaptă mai repede, ţinând cont că a recunoscut o parte din fapte.
O decizie judecătoarească ar putea lovi şi familia Băsescu. În dosarul lui Mircea Băsescu, de la Tribunalul Constanţa. Pentru acuzaţia de trafic de influenţă, pedeapsa maximă este de 7 ani.

Alţi foşti lideri care stau cu emoţia că vor fi condamnaţia anul acesta sunt Elena Udrea, Gheorghe Ştefan şi Adriean Videanu. Dosarele lor vor fi trimise în instanţă, în perioada următoare.

CITEŞTE ŞI Monica Iacob Ridzi, pe blog: Altarul de sacrificu are nevoie de al 13-lea ministru