DOSARELE PANAMA. Prima reacţie de la Moscova. Putin dezminte orice implicare în scandal

Scandalul "Dosarele Panama" a provocat un adevărat cutremur pe plan mondial, iar unul dintre oamenii în jurul căreia este ţesută "pânza de păianjen" pare a fi preşedintele rus Vladimir Putin. Evident, Kremlinul respinge toate acuzaţiile şi susţine că totul este o campanie contra Rusiei şi de o nouă escaladare a "putinofobiei".

RomaniaTV.net
04 apr. 2016, 13:49
DOSARELE PANAMA. Prima reacţie de la Moscova. Putin dezminte orice implicare în scandal

Preşedintele rus, Vladimir Putin, este una din principalele ţinte ale scandalului „Dosarele Panama”, deşi nu este implicat deloc în acest caz, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

„Este evident că escrocheriile informaţionale au atins noi niveluri în cadrul putinofobiei, fiind practic imposibil să se vorbească de bine despre Rusia, despre activităţile Rusiei sau despre vreun succes al Rusiei. Se vorbeşte urât, se spun lucruri rele din abundenţă. Publictul-ţintă al acestei campanii este cel din Rusia. Chiar dacă Vladimir Putin nu este menţionat direct în aceste dosare şi chiar dacă sunt menţionaţi liderii altor ţări, pentru noi este clar că obiectivul acestor informaţii este preşedintele Rusiei, mai ales în contextul alegerilor parlamentare şi al scrutinului prezidenţial, de peste doi ani”, a adăugat Peskov.

Citeşte şi Scandal la Kremlin. Violoncelistul lui Putin a spălat miliarde de dolari prin conturi fantomă

Publicaţia germană Süddeutsche Zeitung (SZ) a primit, în urmă cu mai mult de un an, de la o sursă secretă, documente interne aparţinând Mossack Fonseca, o firmă de avocatură specializată în operaţiuni financiare offshore. Printre personalităţile vizate de aceste dezvăluiri se numără apropiaţi ai lui Vladimir Putin.

Șefi de stat și alți politicieni de rang înalt, miliardari, celebrități, sportivi, dar și rețele criminale se numără printre beneficiarii reali a peste 214.000 de societăți offshore înregistrate în 21 de paradisuri fiscale, relevă o anchetă jurnalistică efectuată în comun de 107 instituții media care au reușit să intre în posesia unor documente din arhivele secrete ale unei societăți panameze de consultanță, documente denumite acum generic ‘Panama Papers’, relatează duminică publicațiile Le Monde și Le Soir.

Citeşte şi Cristi Borcea apare în scandalul mondial al momentului. ROMÂNII de pe listele OFF-SHORE din dosarul PANAMA PAPERS