Dosarele persoanelor cu handicap luate la control! Mii de nereguli au fost găsite. Marcel Ciolacu: „Este total incorect!”

Au înceoput controale în masă ale dosarelor pentru persoanele cu handicap. Mii de nereguli au fost găsite numai în județul Ilfov. Marcel Ciolacu își dorește ca aceste verificări să fie extinse la nivel național.

06 nov. 2023, 17:33
Dosarele persoanelor cu handicap luate la control! Mii de nereguli au fost găsite. Marcel Ciolacu: „Este total incorect!”
Dosarele persoanelor cu handicap luate la control! Mii de nereguli au fost găsite. Marcel Ciolacu: „Este total incorect!”

Marcel Ciolacu, premierul României, a afirmat cu ocazia unei declarații date luni, după încheierea ședinței Consiliului Politic Național al PSD, că nu este convins că în România există peste 800.000 de persoane cu dizabilități. În acest context, a fost dată undă verde pentru efectuarea unui control asupra avizelor acordate persoanelor cu dizabilități în România.

Citește și: Marcel Ciolacu le-a pus gând rău bombardierilor, dar nu mai limitează cash-ul: „Și șmecheria trebuie să aibă o măsură”

Ministra Simona Bucura-Oprescu a informat, de asemenea, că Ministerului Muncii, prin Corpul de Control, a descoperit anomalii în dosarele persoanelor cu dizabilități din județul Ilfov. Cea mai fezabilă perspectivă este ca aceste verificări să fie extinse la nivel național.

Din cele peste 1.700 de dosare analizate în județul Ilfov, au fost depistate probleme în peste 1.400 dintre acestea, conform declarațiilor ministrului Muncii.

„În urma unei sesizări pe care Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale a primit-o, am trimis Corpul de control la Ilfov, acolo au fost identificate anumite nereguli. Au fost aduse la cunoştinţa organelor abilitate, urmează să intrăm în reevaluare la Institutul de Expertiză a Capacităţii de Muncă cu aceste dosare”, a spus ministrul Muncii la sediul central al PSD după şedinţa Consiliului Politic Naţional al partidului, potrivit Agerpres.

„Încercăm să ne extindem partea de verificare a legalității în întreaga țară, dar chestiunea aceasta depinde și de capacitatea instituțională pe care noi o avem”, a mai adăugat aceasta.

Marcel Ciolacu: „A fost un control făcut în urma unor sesizări şi au fost foarte multe dosare găsite. Avem o singură problemă, am ajuns la peste 800.000 de persoane cu handicap. Suntem pe primul loc în Europa. Nu cred acest lucru. Este total incorect, ca şi cu cei cu concediile medicale, este total incorect ca cetăţenii bolnavi să suporte toate aceste discuţii în spaţiul public cum şi persoanele mai puţin norocoase decât noi, cu handicap, să suporte în spaţiul public aceste lucruri”, a spus premierul.

Citește și: Victor Ciutacu îl învață pe Ciolacu cum să rezolve scandalul banilor cash după ce a fost părăsit de Ciucă: ”Are o singură soluție să iasă cumva din belea. Îl cheamă la el pe Boloș și-i transmite scurt”