DOSARUL ANRP. Ioan Oltean află vineri dacă va fi arestat preventiv

Publicat: Vineri, 18 Decembrie 2015 18:33 // Actualizat: Vineri, 18 Decembrie 2015 21:19 // Sursa: romaniatv.net

Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a revenit, vineri, asupra deciziei în cazul contestației DNA la decizia instanței de a nu-l aresta preventiv pe deputatul Ioan Oltean, în dosarul în care este acuzat că a intervenit la ANRP pentru despăgubirea ilegală a lui Mihai Rotaru, de la care ar fi primit mită 600.000 de euro. Inițial se anunțase că pronunțarea în acest caz va fi dată luni, după care s-a revenit. Instanţa supremă a decis, vineri, ca deputatul să rămână sub control judiciar.

Pe 10 decembrie, un complet de la Instanța supremă a respins cererea DNA de arestare preventivă a deputatului Ioan Oltean, acesta fiind pus sub control judiciar.

Plenul Camerei Deputaţilor a aprobat, pe 9 decembrie, cererea DNA de încuviinţare a arestării preventive a deputatului Ioan Oltean. 

IOAN OLTEAN va fi cercetat sub CONTROL JUDICIAR, în dosarul ANRP

Preotul din Chitila care l-ar fi denuntat pe Ioan Oltean le-a povestit procurorilor DNA ca a participat la diverse petreceri ale celor din conducerea ANRP, unde acestia se imbatau si vorbeau de miliardele de euro care au disparut in anii 2009 - 2011, reiese din referatul procurorilor.

Potrivit aceluiaşi document, așezământul social din Chitila, unde deputatul Ioan Oltean ar fi primit suma de 600.000 euro de la omul de afaceri Mihai Rotaru, era considerat drept "un paravan bun" pentru întâlnirile în care cei implicați în afaceri ilegale cu dosare ANRP discutau despre rezolvarea acestora.

Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut aviz de la Camera Deputaţilor pentru arestarea preventivă a parlamentarilor Ioan Oltean şi Cătălin Teodorescu, în dosarul în care sunt urmăriţi penal pentru fapte de corupţie privind despăgubiri ilegale de aproape 109 milioane lei date de ANRP lui Mihai Rotaru.

Ioan Oltean este urmărit penal pentru trafic de influenţă şi complicitate la abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, iar Cătălin Florin Teodorescu, la data faptei membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP), trimis în judecată sub control judiciar în altă cauză, este urmărit penal pentru abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

REFERAT DNA: Aşezământul social din Chitila, paravan pentru întâlniri despre rezolvarea unor dosare ANRP

Dosarul vizează despăgubirea ilegală acordată de comisia ANRP omului de afaceri Mihai Rotaru, acţionar la CS Universitatea Craiova, care în 2011 a primit aproape 109 milioane de lei pentru un teren din Piteşti în suprafaţă de peste 61.000 de metri pătraţi. Despăgubirea a fost acordată în perioada în care Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul ANRP era condusă de Crinuţa Dumitrean.

Anchetatorii au stabilit, în baza probelor, că deputatul Ioan Oltean, "care avea relaţii cointeresate cu cesionarul şi cu preşedinta ANRP", a intervenit la aceasta din urmă pentru urgentarea şi aprobarea despăgubirii în favoarea cesionarului.

"În schimb, numitul cesionarul i-a remis suspectului Oltean Ioan suma de 600.000 euro anterior datei de 17.06.2010, locul primirii banilor fiind în incinta unei parohii", susţin procurorii DNA.

Deputatul Cătălin Florin Teodorescu este acuzat că, împreună cu alţi inculpaţi, membri în comisia din ANRP - Crinuţa Dumitrean, atunci preşedinte al ANRP, Sergiu Diacomatu, Remus Baciu, Marko Attila, Rodica Constantinovici şi Lăcrămioara Alexandru -, a aprobat ilegal raportul de evaluare prin care terenul de peste 61.000 de metri pătraţi din Piteşti a fost evaluat la 108.932.000 de lei (aproximativ 25 de milioane de euro), sumă acordată drept despăgubire lui Mihai Rotaru.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
dosarul ANRP Ioan Oltean Ioan Oltean arestat
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
18 dec 10:17
...intervenit la ANRP pentru despăgubirea ilegală a lui Mihai Rotaru, de la care ar fi primit mită 600.000 de euro. Citește mai departe… ...
1
EUR
4.8415
RON
27 May
noapte 9 °
zi 20 °
Ultimele joburi adaugate
24 H