DOSARUL BERCEA-BĂSESCU. Dan Voiculescu, acuzat că a PLĂTIT 1 milion de euro. Avocat: Sunt INVENŢII

Declaraţii explozive în dosarul Bercea-Mircea Băsescu. Marian Căpăţână a declarat, în faţa judecătorilor, că i s-au oferit 200.000 de euro de la Dan Voiculescu, prin intermediul fiului lui Bercea Mondial, ca să spună că banii de la interlopi au ajuns la preşedintele Traian Băsescu, informează România TV. Mai mult, presupusul intermediar al şpăgii spune că Dan Voiculescu ar fi dat un milion de euro familiei lui Bercea pentru a-l denigra pe Traian Băsescu

02 iul. 2014, 10:59
DOSARUL BERCEA-BĂSESCU. Dan Voiculescu, acuzat că a PLĂTIT 1 milion de euro. Avocat: Sunt INVENŢII

Noi informaţii apar în scandalul privind presupusul trafic de influenţă realizat de Mircea Băsescu. Marian Căpăţână, cel care ar fi intermediat banii, a declarat în faţa instanţei că fiul lui Bercea Mondial i-ar fi spus că Dan Voiculescu i-a dat un milion de euro pentru a-l implica într-un scandal pe fratele preşedintelui.

„Mi-a spus (Florin Anghel – n.r.) că a primit de la Dan Voiculescu, la el în birou, suma de un milion de euro din care voia să-mi dea mie aceştia bani – 200.000 de euro. Mi s-a spus că a fost contactat prin C.S. şi prin avocatul Pavel Abraham, iar pe el nu-l interesează banii, în condiţiile în care acceptă suma de 200.000 de euro numai să declare că o parte din bani au ajuns la domnul Traian Băsescu”, se arată în declaraţia dată în faţa instanţei de Marian Căpăţână, presupusul intermediar dintre familia Bercea şi Mircea Băsescu.

Marian Căpăţână, la plecarea de la Curtea de Apel: Suntem nevinovaţi! E o FĂCĂTURĂ a lui Voiculescu VIDEO

Avocatul familiei lui Bercea Mondial, Pavel Abraham, a declarat la România TV că nu cunoaşte aceste informaţii.

N-am cunoştinţă de asemenea chestiuni.  Este o variantă a domnului Căpăţînă care a avut posibilitatea să facă declaraţii şi înainte, nu stiu de ce nu a avut acest punct de vedere de la început. Părerea mea este că sunt pur şi simplu invenţii şi cu privire la suma pe care o vehiculează şi cu privire la introducerea domnului Voiculescu în această cauză”, a spus Abraham.

Avocatul a arătat că Marian Căpăţînă îşi îngreunează situaţia prin declaraţiile făcute şi că are „o viziune care scapă realităţii 100%”.

Ceea ce afirmă dânsul va fi folosit cert împotriva domniei sale pentru că sunt sunt probe elocvente că lucrurile s-au derulat de o altă manieră. În măsura în care face declaraţii mincinoase sau încearcă să inducă instanţa în eroare, limita de pedeapsă  pentru infracţiunea pentru care este cercetat, de la 2 la 7 ani, poate ajunge la limita maximă. Dl Căpăţână şi-a asumat un risc 100%. În mod cert,  în măsura în care m-a alăturat cu domnul Voiculescu, că aş fi participat la această chestiune, este o chestiune fundamendal greşită şi o resping„, a spus Abraham.

MIRCEA BĂSESCU rămâne în arest. Curtea de Apel i-a RESPINS contestaţia

Marian Căpăţână a declarat, săptămâna trecută, la plecarea de la Curtea de Apel, unde s-a decis ca el şi Mircea Băsescu să rămână în arest preventiv, că tot acest caz este „o făcătură a lui domnu’ Voiculescu”.

„Suntem total nevinovaţi. Este o făcătură a lui domnuţ Voiculescu. Nu mi-am însuşit niciun ban. Am luat bani împrumut, am vrut să-i folosesc la Aversa şi nu i-am folosit”, a declarat Marian Căpăţână.