MIRCEA BĂSESCU rămâne în arest. Curtea de Apel i-a RESPINS contestaţia

Mircea Băsescu rămâne în arest. Magistraţii Curţii Apel Bucureşti au respins, vineri, contestaţia fratelui preşedintelui faţă de decizia instanţei de a-l aresta preventiv pentru 30 de zile.

27 iun. 2014, 14:03
MIRCEA BĂSESCU rămâne în arest. Curtea de Apel i-a RESPINS contestaţia

Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână rămân în arest, a decis definitiv, vineri, Curtea de Apel Bucureşti, care a respins contestaţiile celor doi faţă de măsura preventivă dispusă în dosarul traficului de influenţă ce ar fi fost făcut pentru ca interlopul Bercea Mondial să scape de închisoare.

Pavel Abraham, avocatul familiei lui Bercea Mondial, a declarat, la România TV, că, din acest moment, este o chestiune de timp până la răspunderea penală. 

„Pentru mine, din perspectivă profesională, este un lucru deosebit. S-a dovedit că am evaluat corect situaţia, că am intuit că este vorba de o infracţiune. Pentru Justiţie este un pas hotărâtor prin care se dovedeşte tuturor care se îndoiesc că aceasta funcţionează. (..) Vă asigur că există probe certe şi concludente că situaţia de fapt aceasta este. Din acest moment, este doar o chestiune de timp până cînd se apropie momentul de tragere la răspundere penală”, a spus avocatul.

Întrebat dacă Mircea Băsescu rămâne după gratii pentru că este un pericol public, Pavel Abraham a răspuns: „În mod cert, instanţa şi-a însuşit şi punctul de vedere al propunerii Parchetului că este un pericol pentru ordinea publică”.

Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână, cel care ar fi fost intermediarul banilor daţi pentru intervenţii cu scopul ca Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, să scape de închisoare, au fost aduşi la instanţă, pentru judecarea contestaţiei, din arestul Poliţiei Capitalei.

MIRCEA BĂSESCU, adus cu cătuşe la Curtea de Apel. Judecătorii decid dacă va fi ELIBERAT din arest

Mircea Basescu a fost adus la Curtea de Apel Bucureşti cu o dubă din care a coborât încătuşat.

Mircea Băsescu se află în arest preventiv din data de 20 iunie, când Tribunalul Bucureşti a aprobat cererea procurorilor DNA, însă hotărârea instanţei nu este definitivă.

De asemenea, instanţa a emis un mandat de arestare şi pe numele lui Marian Căpăţînă, cel care a intermediat banii luaţi de Mircea Băsescu de la familia lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial.

Noi ÎNREGISTRĂRI în cazul Mircea Băsescu. Cum voia fratele preşedintelui să-l MUTE pe Bercea din penitenciar

În prezent, Mircea Băsescu şi Marian Căpăţînă se află în arestul Poliţiei Capitalei.

Potrivit DNA, în perioada 20 februarie 2011 – 22 februarie 2012, Mircea Băsescu a primit suma de 250.000 de euro de la un denunţător (Florin Anghel), prin intermediul inculpatului Marian Căpăţînă, în schimbul promisiunii că va interveni pe lângă magistraţii învestiţi cu soluţionarea cauzei referitoare la infracţiunea săvârşită de tatăl său (Sandu Anghel), precum şi a altor cereri incidente în respectiva cauză, în scopul de a obţine o hotărâre favorabilă, fie condamnarea la o pedeapsă mai mică, fie punerea în libertate.