DOSARUL COLECTIV. Augustin Zegrean: „Tergiversarea va duce la prescrierea faptelor”

Fostul președinte al Curții Constituționale avertizează, conform Podul.ro, că tergiversările regizate în jurul dosarului ”Colectiv” au un unic scop: prescrierea răspunderii penale pentru infracțiunea de neglijență în serviciu, asfel încât responsabilii pentru intervenția deficitară din noaptea teribilului incendiu (cât și cei responsabili pentru gestionarea ulterioară a crizei) să fie făcuți scăpați.

29 oct. 2019, 09:51
DOSARUL COLECTIV. Augustin Zegrean: „Tergiversarea va duce la prescrierea faptelor”

„Este foarte probabil ca dosarul Colectiv să aibă soarta marilor dosare care ne dor, Revoluția, Mineriada și 10 August, adică să le purtăm cu noi, fără vinovați, ca niște răni deschise. Tergiversarea în cazul Colectiv comportă, desigur, o cauză evidentă: dacă trece timpul, se prescriu acuzațiile de neglijență în serviciu și pot scăpa bine-merci toți cei responsabili”, explică Augustin Zegrean.

După incendiul din clubul „Colectiv”, din seara de 30 octombrie 2015, 65 de tineri au murit, iar alţi aproape 200 au fost răniţi. Chiar şi acum, supravieţuitorii încă se luptă cu rănile, cu operaţiile şi cu coşmarurile trăite în zilele următoare incendiului.