DOSARUL DE ŞANTAJ. Dan Voiculescu, la POLIŢIE: A pierdut HALEP… De ce să nu părăsesc ţara? VIDEO

DAN VOICULESCU s-a prezentat, vineri, la Poliţie, în urma instituirii de către DNA a măsurii de cercetare sub control judiciar în dosarul în care este acuzat de şantaj. După măsura luată de procurori, Voiculescu este obligat să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea sa, să nu părăsească teritoriul României şi să nu se apropie de denunţători.

04 iul. 2014, 10:34
DOSARUL DE ŞANTAJ. Dan Voiculescu, la POLIŢIE: A pierdut HALEP… De ce să nu părăsesc ţara? VIDEO

Dan Voiculescu a mers, vineri, la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Ilfov, pentru a se stabili în ce zi se va prezenta săptămânal la IPJ, în cadrul controlului judiciar.

Dan Voiculescu a declarat, la sosire, că nu are motive să nu părăsească ţara. „De ce să nu părăsesc ţara? Nu sunt motive„, a spus Voiculescu.

Întrebat de jurnalişti despre acuzaţia că omul de afaceri Nelu Iordache este cel care i-ar fi dat 900.000 de euro, sub forma unor contracte de publicitate, Voiculescu a răspuns: „E o prostie”.

La plecare, Voiculescu a făcut un singur comentariu la întrebările repetate ale jurnaliştilor dacă avea de gând să părăsească ţara. „A pierdut Halep. Cum nu vă închipuiţi… Mare păcat de ea„, le-a spus Voiculescu din maşină reprezentanţilor mass-media.

„Vreau să vă spun că nu am nimic de ascuns„, a mai precizat Voiculescu, coborând încă o dată geamul maşinii.

Ulterior, în cursul zilei de vineri, la reşedinţa lui Dan Voiculescu au sosit câţiva poliţişti pentru a ridica o armă deţinută de omul de afaceri deoarece, potrivit legii, o persoană sub control judiciar nu poate deţine o armă de foc.

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a anunţat, joi seara, că procurorii Secţia de combatere a corupţiei au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar, începând cu 3 iulie 2014, faţă de Dan Voiculescu, pentru şantaj prin constrângere în scopul dobândirii, în mod injust, a unui folos patrimonial (şapte acte materiale).

CITEŞTE ŞI Dan Voiculescu CONTESTĂ măsura de cercetare sub control judiciar în dosarul de ŞANTAJ

Procurorii au instituit măsura controlului judiciar pentru Dan Voiculescu „în scopul asigurării bunei desfăşurări a procesului penal, al împiedicării sustragerii de la urmărirea penală şi al prevenirii săvârşirii de către acesta a unor noi infracţiuni de şantaj”.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, Dan Voiculescu trebuie să se prezinte la organul de urmărire penală, să informeze de îndată organul judiciar cu privire la schimbarea locuinţei, să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat, să nu părăsească teritoriul României, altfel decât cu încuviinţarea prealabilă a procurorului şi să nu se apropie de denunţători, de martori şi să nu comunice cu aceste persoane direct sau indirect pe nicio cale.

CITEŞTE ŞI Dan Voiculescu, acuzat de 7 infracţiuni de ŞANTAJ. Fondatorul PC, cercetat sub control judiciar