Dan Voiculescu CONTESTĂ măsura de cercetare sub control judiciar în dosarul de ŞANTAJ

Dan Voiculescu contestă, în justiţie, măsura de a fi cercetat sub control judiciar, informează România TV. Măsura a fost luată de DNA în dosarul în care Voiculescu este acuzat de şantaj, după ce acesta ar fi ameninţat, direct, sau prin intermediari, trei oameni de afaceri.

04 iul. 2014, 10:11
Dan Voiculescu CONTESTĂ măsura de cercetare sub control judiciar în dosarul de ŞANTAJ

Potrivit România TV, Dan Voiculescu a depus contestaţia la măsura controlului judiciar vineri, la Tribunalul Bucureşti.

Instanţa urmează să judece contestaţia la data de 8 iulie.

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a anunţat, joi seara, că procurorii Secţia de combatere a corupţiei au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar, începând cu 3 iulie 2014, faţă de Dan Voiculescu, pentru şantaj prin constrângere în scopul dobândirii, în mod injust, a unui folos patrimonial (şapte acte materiale).

Procurorii au instituit măsura controlului judiciar pentru Dan Voiculescu „în scopul asigurării bunei desfăşurări a procesului penal, al împiedicării sustragerii de la urmărirea penală şi al prevenirii săvârşirii de către acesta a unor noi infracţiuni de şantaj”.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, Dan Voiculescu trebuie să se prezinte la organul de urmărire penală, să informeze de îndată organul judiciar cu privire la schimbarea locuinţei, să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat, să nu părăsească teritoriul României, altfel decât cu încuviinţarea prealabilă a procurorului şi să nu se apropie de denunţători, de martori şi să nu comunice cu aceste persoane direct sau indirect pe nicio cale.

CITEŞTE ŞI Dan Voiculescu, acuzat de 7 infracţiuni de ŞANTAJ. Fondatorul PC, cercetat sub control judiciar

Potrivit DNA, Dan Voiculescu a ameninţat, direct sau prin intermediari, oameni de afaceri şi administratori a trei companii că, în situaţia în care nu vor încheia contracte de publicitate cu trustul de presă INTACT MEDIA, pe care în fapt îl conduce, va declanşa o agresivă campanie de discreditare.

Potrivit procurorilor, unul dintre denunţători, „sub ameninţare, i-a achitat lui Dan Voiculescu, suma totală de 900.000 euro sub forma a cinci contracte de publicitate, încheiate cu trusturile de presă aparţinând acestuia”.

CITEŞTE ŞI Cine sunt DENUNŢĂTORII lui Dan Voiculescu în dosarul în care este acuzat de şantaj

 

 

 
Stire in curs de actualizare.