Dosarul dublei crime de la Iaşi ar putea lua o nouă întorsătură. O pereche de pantofi l-ar putea scăpa pe studentul marocan de acuzaţia de omor

Noi detalii ies la iveală în cazul crimelor de la Iași. Anchetatorii au descoperit urme asemănătoare cu cele produse de o pereche de pantofi ai principalul suspect, Ahmed Sami El Bourkadi, în casa de pe Moara de Vânt, unde au fost ucişi cei doi studenţi la Medicină. Procurorii şi criminaliştii aşteaptă acum rezultate de la Bucureşti pentru a vedea dacă urmele găsite sunt cele ale lui Ahmed Sami el-Bourkadi.

06 ian. 2022, 10:05
Dosarul dublei crime de la Iaşi ar putea lua o nouă întorsătură. O pereche de pantofi l-ar putea scăpa pe studentul marocan de acuzaţia de omor

Suspectul principal Ahmed Sami el-Bourkadi a fost scos din arest în urmă cu o săptămână pentru a fi audiat de către procurori. El susţine în continuare că este nevinovat şi că nu are de-a face cu uciderea celor doi studenţi la Iaşi.

La audierile din urmă cu o săptămână Ahmed Sami el-Bourkadi a justificat urmele de pantofi. Cei cu care a mers în Italia sunt asemănători cu urmele găsite în casa în care au fost ucişi Youssef Ajniyah şi prietena acestuia, Vanesa Burlacu. Suspectul a admis că a mers la casa celor doi, iar acolo ar mai fi văzut şi alţi colegi.

„A fost dus la Parchet ca să se ia pantofii cu care s-a dus în Italia, întrucât sunt marca Pull&Bear. Dânsul spune că nu a folosit aceşti pantofi la locul faptei, că nu s-a dus cu ei, pur şi simplu este o coincidenţă. La locul faptei au fost găsite două tipuri de urme, numai că s-a vorbit doar de aceşti pantofi Pull&Bear. Este o marcă de pantofi foarte comună, nu înseamnă că pantofii pe care îi avea inculpatul ar fi fost neapărat cei cu care s-a mers ulterior la locul faptei. Bineînţeles, pantofii vor fi reţinuţi. Dacă sunt urme pe ei, se vor găsi, se va stabili profilul ADN şi aşa mai departe”, a precizat avocata Raluca Andrei, apărătorul lui Ahmed Sami el-Bourkadi, citată de ziaruldeiasi.ro.

Citeşte şi: Răsturnare de situaţie în ancheta crimelor de la Iaşi. Noi probe aduse de studentul marocan pentru a-şi demonstra nevinovăţia. Ar putea anula ancheta

Tânărul ar fi mers de mai multe ori la locuinţa închiriată de colegii lui în Iaşi.

„Pe data de 9 a mers pentru a-şi lua un halat medical care îi trebuia pentru facultate şi pe care i-l împrumutase lui Youssef cu o zi înainte. Au fost colegi la facultate, au fost prieteni. S-au văzut pe data de 8, a explicat şi în ce împrejurare a mers pe data de 9, a explicat că a mers şi pe data de 10. A spus că a auzit voci acolo, la locaţia respectivă, a bătut de câteva ori la uşă şi a plecat. El a declarat faptul că în casă au mai fost doi bărbaţi în vârstă de 25-26 de ani, iar acest lucru este susţinut şi de una dintre vecine. Ba chiar, într-o declaraţie pe care a dat-o, o vecină a susţinut faptul că în seara respectivă, când a venit acasă, a văzut un tânăr cu înălţimea de 1,75-1,95 metri, de constituţie slabă, cu păr relativ lung, tuns «castron». În momentul în care tânărul s-a simţit observat, s-a îndepărtat de la locul respectiv. Deci, se pare, din declaraţiile vecinilor, că au mai fost şi alte persoane”, a adăugat avocatul.

Citeşte şi: Noi probe în dosarul celor doi studenţi ucişi la Iaşi. Pe hainele studentului marocan au fost găsite urme de sânge

Suspectul crimelor din Iaşi a povestit la audieri şi cum a căpătat tăietura de la mână, despre care criminaliştii spun că ar fi apărut în momentul în care s-ar fi luptat cu victimele.

„Este o tăietură nu foarte adâncă, a explicat la Curtea de Apel cum şi-a făcut-o. Nu are nicio arsură, este doar tăietura făcută în după amiaza zilei de 8 decembrie. În casă la ei s-au găsit un act eliberat de către spital la care a primit îngrijiri şi au mai fost preluate nişte bunuri despre care se va stabili dacă au fost folosite la vreo faptă. El spune că nu au folosit la nicio faptă deoarece nu a făcut nimic”, a explicat avocata tânărului.