Noi probe în dosarul celor doi studenţi ucişi la Iaşi. Pe hainele studentului marocan au fost găsite urme de sânge

Studentul marocan suspectat în cazul dublului asasinat de la Iaşi a transmis prin avocata sa că este nevinovat şi a contestat mandatul de arestare.

22 dec. 2021, 15:39
Noi probe în dosarul celor doi studenţi ucişi la Iaşi. Pe hainele studentului marocan au fost găsite urme de sânge

Ahmed Sami el Bourkadi, marocanul suspectat pentru crima dublă din casa din cartierul Roua de pe Moara de Vânt va ajunge la Iaşi în seara de miercuri, iar joi va fi prezentat judecătorilor. Prietena lui se află deja în Iaşi şi nu are nicio calitate în dosarul crimei, deocamdată. Fata a fost cea care l-a convins pe suspect să meargă la spital, după ce s-a tăiat la mână.

Ahmed Sami el Bourkadi va ajunge miercuri în România, la ora 18, cu o cursă Italia – România. De aici, marocanul va fi preluat de către o escortă de poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale care va intra în Iaşi, cel mai probabil, în jurul orei 24 unde îl vor băga în arestul Poliţiei Iaşi, potrivit Ziarudeiasi.

Joi, Sami el Bourkadi va compărea în faţa judecătorilor care vor analiza contestaţia lui la mandatul de arestare în lipsă. „Termenul se va desfăşura la Curtea de Apel, la ora 13”, a precizat Raluca Andrei, avocata lui Ahmed Sami el Bourkadi.

Acesta va fi audiat cel mai probabil cât mai curând, pentru a răspunde numeroaselor întrebări ale anchetatorilor din crima dublă: ale cui sunt petele de sânge de pe mai multe haine găsite în apartamentul de pe Independenţei, ce s-a întâmplat miercuri seară la întâlnirea de la casa victimelor Youssef Ajniyah şi prietena acestuia, Vanesa Burlacu, din Moara de Vânt.

Cel mai probabil, suspectul va fi transportat la casa unde au avut loc crimele pentru a explica ce a făcut în casa victimelor. De altfel, prietena lui Bourkadi a fost cea care l-a convins să meargă la spital pentru a-şi trata tăietura la mâna dreaptă.

„A spus că, într-adevăr se văzuse cu victima în ziua respectivă, l-a contactat întrucât îşi uitase un hanorac la amicul său, care a şi fost găsit omorât. Nu a avut vreo ceartă, vreo altercaţie cu acesta, nimic, dar a fost una din persoanele care l-au vizitat înainte de nefericitul eveniment”, a spus avocata Raluca Andrei.

Avocata studentului marocan acuzat de crima dublă de la Iaşi spune că acesta s-a lovit când a mers cu taxiul

În privinţa sejurului în capitala Italiei, avocatul lui Ahmed Sami el Bourkadi spune că era programat.

„A făcut dovada că vacanţa aceasta, în Italia, era programată de mai bine de trei săptămâni, avea biletele de întoarcere pentru România, achiziţionate. De la momentul la care a aflat că este căutat de autorităţile române, clientul meu a dorit să se întoarcă de bunăvoie acasă. Dânsul se consideră nevinovat, nu înţelege de ce s-au dat publicităţii atâtea aspecte negative cu privire la domnia sa, în condiţiile în care nu are antecedente penale, îl cunoştea doar pe baiat, pe victima de sex masculin, pe prietena acestuia doar tangenţial.

Nu se face vinovat de acest dublu asasinat, care i se pune lui în sarcină. A solicitat sa fie trimis repede în ţară, pentru a putea da declaraţii şi a putea colabora la aflarea adevărului, renunţând chiar să aştepte traducerea documentelor din România. Nu s-a sustras, ci s-a suprapus peste acest eveniment. Sperăm să facem lumina în acest caz cât mai repede. A mers cu taxiul şi atunci s-a şi lovit, are şi fişa care este în custodia autorităţilor române, într-adevăr, fişa a fost găsită la percheziţii, în apartamentul pe care îl folosea cu prietena lui, Iman. Daca era ceva, nu s-ar fi dus în văzul autorităţilor la spital, nu ar fi păstrat anumite documente incriminatoare în locuinţă, a suferit un accident ca urmare a unei curse efectuate cu taxiul. A căzut, s-a lovit, s-a dus la spital, nu a avut intenţie să se sustragă sau să se ascundă. Înfăţişarea cum şi-a schimbat-o? Purta ochelari si era fără barbă atunci când a fost găsit în Italia. Sunt o serie de chestiuni pe care nici eu nu le cunosc. De ce şi-a schimbat aspectul nu ştiu nici eu, cu siguranţă ne va lămuri şi cu privire la aceste chestiuni”, a adăugat avocatul.

Citeşte şi: Destinul tragic al unui bărbat în vârstă de 41 de ani. A supravieţuit după ce s-a răsturnat cu maşina, însă a murit după ce a fost lovit în plin de autoturismul din spate