Dosarul în care Gabriel Oprea este anchetat pentru uciderea din culpă a lui Bogdan Gigină se întoarce la Parchet

Publicat: Joi, 10 Ianuarie 2019 16:57 // Actualizat: Joi, 10 Ianuarie 2019 21:32 // Sursa: romaniatv.net

Dosarul morţii poliţistului Bogdan Gigină se întoarce la parchet. Cazul era acum trimis în judecată la Tribunalul Bucureşti, dar judecătorii de acolo au cerut refacerea anchetei.

UPDATE: Fostul vicepremier Gabriel Oprea susţine că DNA nu avea competenţa de a instrumenta dosarul privind moartea poliţistului Bogdan Gigină şi spune că nu există nicio legătură între exercitarea atribuţiilor de ministru şi accidentul rutier.

Gabriel Oprea a publicat joi seara pe pagina de Facebook o reacţie la decizia Tribunalului Bucureşti, prin care a fost restituit la DNA dosarul în care fostul vicepremier a fost acuzat de ucidere din culpă.

"Astăzi, Tribunalul Bucureşti a decis ca dosarul în care, pe nedrept, am fost acuzat de ucidere din culpă să fie restituit Direcţiei Naţionale Anticorupţie. În cursul dezbaterilor, am invocat mai multe excepţii, printre care lipsa competenţei materiale a DNA de a instrumenta această cauză şi nelegalitatea sesizării instanţei datorită neregularităţii rechizitoriului, având în vedere hotărârea definitivă pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care a stabilit că nu există nicio legătură între exercitarea atribuţiilor de serviciu ale funcţiei de ministru al Afacerilor Interne, pe care o deţineam în 2015, şi accidentul rutier în care şi-a pierdut viaţa poliţistul motociclist", declară Gabriel Oprea.

Oprea susţine că acest dosar a fost construit pentru a-l elimina în mod brutal din politică.

"În urma deciziei de astăzi înţelegem, încă o dată, că acest dosar a fost unul politic, un dosar construit fără un fundament legal sau moral, pentru ca o persoană aflată într-o funcţie de demnitate publică în statul român, o poziţie de mare responsabilitate, de ministru al Afacerilor Interne şi vicepremier pentru securitate naţională, să fie eliminată din politică în mod injust, brutal şi de neacceptat într-un stat de drept. Toate acestea, într-o perioadă şi într-un context în care scopul principal al unor oameni şi structuri a fost să înlăture cu orice preţ un guvern performant, dar şi o generaţie întreagă de politicieni, prin mijloace nelegale, aşa cum s-a dovedit în ultima vreme în atât de multe cazuri. Am spus-o de fiecare dată: este regretabil şi, din păcate, ireparabil, faptul că poliţistul Gigină şi-a pierdut viaţa într-un accident rutier de care - ştim cu toţii, chiar şi cei care vreme de 3 ani au aruncat cu noroi asupra mea - nu sunt vinovat. Înţeleg durerea părinţilor tânărului poliţist, pentru care nu există alinare", precizează Oprea.

Judecătoria Sectorului 1 a decis ca dosarul în care fostul vicepremier Gabriel Oprea este judecat pentru ucidere din culpă privind moartea poliţistului Bogdan Gigină să fie trimis către Tribunalul Bucureşti. În iunie, instanţa supremă declinase dosarul către Judecătoria Sectorului 1.

„După cum ştiţi, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a stabilit prin hotărâre definitivă că nu există nicio legătură între exercitarea atribuţiilor de serviciu ale funcţiei de ministru al afacerilor interne, pe care o deţineam în 2015, şi accidentul rutier în care şi-a pierdut viaţa poliţistul motociclist. În aceeaşi Încheiere, ÎCCJ a decis trimiterea dosarului accidentului spre soluţionare Judecătoriei Sectorului 1 Bucureşti.

Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti a hotărât, la rândul său, declinarea către Tribunalul Bucureşti. Explicaţia se găseşte în Codul de Procedură Penală care stabileşte, în art. 36 privind competenţa tribunalului, că dosarele instrumentate de către DNA şi DIICOT sunt de competenţa tribunalelor în primă instanţă”, scrie Gabriel Oprea pe pagina sa de Facebook.

Instanţa supremă a decis în iunie ca dosarul în care fostul vicepremier Gabriel Oprea este judecat pentru ucidere din culpă privind moartea poliţistului Bogdan Gigină să fie trimis Judecătoriei Sectorului 1 din Capitală.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Bogdan Gigină Gabriel Oprea Judecătoria Sectorului 1
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
HUFF.RO
România U21 – Finlanda U21 SCOR – ProTV live
România U21 – Finlanda U21 SCOR – ProTV live
1
EUR
4.7669
RON
15 Nov
noapte 11 °
zi 19 °
Ultimele joburi adaugate
24 H