Dosarul în care unul dintre directorii RCS&RDS, Ioan Bendei, cerea telefoane pentru un fost ofiţer DNA a fost clasat

Procurorii DNA au reuşit să claseze un dosar în timp record. Ancheta deschisă în urma înregistrărilor apărute în spaţiul public cu privire la administratorul RCS RDS, Ioan Bendei şi un ofiţer din DNA a fost închisă în doar 11 zile, transmite România TV.

07 iul. 2017, 14:51

DNA a clasat dosarul în care Ioan Bendei, unul dintre directorii RCS-RDS, a fost interceptat în timp ce îi solicita, chiar din sediul DNA, secretarei telefoane pentru fostul ofiţer de poliţie judiciară al DNA, Teo Iordăchiţă şi pentru rudele acesteia din Craiova, potrivit oficialilor Direcţiei.

„Îţi dau aşa: o adresă din Bucureşti, dar pe asta o rezolv eu, vorbeşti cu Florin Spătaru să îţi aducă un telefon, un fix, un mobil, la tine acolo la secretariat, într-o pungă, şi doi, îţi dictez o adresă, de la Craiova, îl suni pe Croitoru din partea mea şi trebuie să schimbe un telefon din ăsta fix, să pună unul din ăsta portabil. Care se plimbă cu el prin casă. Dacă nu are, vorbeşti tot cu Florinel Spătaru şi i-l trimitem la Craiova pentru adresa asta pe care ţi-o spun eu. Iordăchiţă Ioan..Deci aici trebuie telefon d ala de te plimbio prin casă, cică n-a mers niciodată. Şi îiţi mai dau încă unul, tot pentru Craiova. Hai că îţi dau pe doamna să îţi dicteze. Îi dai lui Croitoru şi să rezolve problema astăzi. Şi îţi dau şi numărul de aici, poate să sune la numărul ăsta”, ar fi spus Ioan Bendei, potrivit interceptărilor difuzate de Antena 3.

Ulterior, aşa cum reiese din înregistrări, Ioan Bendei i-ar fi pasat telefonul ofiţerului DNA pentru ca aceasta să indice adresele la care ar fi urmat să ajungă telefoanele. Antena 3 a difuzat o altă înregistrare, care ar fi avut loc ulterior, în care ofiţerul de poliţie judiciară s-ar fi interesat când vor ajunge produsele în toate locaţiile.

„Teo Iordăchiţă: Bună dimineaţa, domnule Bendei. Teo Iordăchiţă sunt, de la DNA. Voiam să vă spun că s-a rezolvat la Craiova.

Ioan Bendei: Da, dar la dumneavoastră.. v-a căutat aseară acasă şi nu v-a găsit. Eu îl am aici la mine. Să vă sune după masă să vi-l aducă, nu?

Teo Iordăchiţă: Oricând, aici, dacă poate să mi-l aducă

Ioan Bendei: Dacă nu, săptămâna viitoare, marţi probabil. Vin eu şi vi-l aduc, dacă.. Şi la Craiova, pe o persoană n-a găsit-o, că e plecată, una a rezolvat-o

Teo Iordăchiţă: O să-i dea astăzi lui frate-meu celălalt telefon, pentru mama şi tata. Şi se duc astăzi băieţii să-i dea, după amiază. Că ei sunt la ţară, părinţii mei.

Ioan Bendei: Bine atunci vi-l aduc eu marţi”, se arată în înregistrare.

În urma înregistrărilor, DNA a deschis un dosar penal, ofiţerul demisionând. Ulterior, dosarul a fost clasat.