DOSARUL LICENŢELOR IT. Tăriceanu: Dacă voi fi solicitat să furnizez informaţii, o voi face

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat miercuri că nu a fost chemat la audieri de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) în dosarul licenţelor de la Microsoft.

16 iul. 2014, 11:13
DOSARUL LICENŢELOR IT. Tăriceanu: Dacă voi fi solicitat să furnizez informaţii, o voi face

Mie mi se pare de principiu că oricând şi oriunde există suspiciuni întemeiate de corupţie procuratura trebuie să-şi facă datoria şi în cazul în care voi fi solicitat să furnizez informaţii pe baza cunoştinţelor pe care le am în aceste dosare o voi face cu toată disponibilitatea’, a precizat Călin Popescu Tăriceanu, citat de Agerpres.

Întrebat dacă are legătură cu aceste licenţe, Tăriceanu a răspuns că premierul nu semnează contracte.

CITEŞTE ŞI Scandalul licenţelor IT ia amploare. Ministrul Mihnea Costoiu este audiat la DNA

Prim-ministrul nu semnează contracte. Miniştrii din Cabinet au anumite responsabilităţi, este o responsabilitate care era la nivelul Guvernului pentru că aceste licenţe erau furnizate pentru întreaga administraţie publică şi sistemul public, iar eu nu am motive să cred că au fost nereguli, dar sigur că, dacă există indicii, procuratura are obligaţia să facă cercetările necesare şi în cazul în care există vinovaţi urmează deferirea lor către justiţie’, a spus Călin Popescu-Tăriceanu, fost şef al Guvernului.

CITEŞTE ŞI Emil Boc neagă că ar fi vizat de cercetările DNA din dosarul privind achiziţiile IT