Dosarul Manhattan: Omar Hayssam, acuzat de înşelăciune şi delapidare, află pe 13 octombrie sentinţa finală

Dosarul "Manhattan", în care Omar Hayssam, alături de alte persoane, este acuzat de înşelăciune şi delapidare, prin intermediul unui grup de firme numit "Manhattan", a ajuns la final. Sentinţa finală va fi anunţată pe 13 octombrie.

29 sept. 2016, 17:21
Dosarul Manhattan: Omar Hayssam, acuzat de înşelăciune şi delapidare, află pe 13 octombrie sentinţa finală

La termenul de joi, prin intermediul avocatului său, Omar Hayssam a cerut amânarea şedinţei de judecată, astfel încât sirianul să facă dovada că a făcut două denunţuri în ultima perioadă, cerând ca în baza acestora să beneficieze de o reducere a eventualei pedepse în actuala cauză, potrivit Mediafax.

Potrivit precizărilor din sala de judecată, ultimul denunţ a fost făcut la DIICOT, Omar Hayssam fiind audiat la data de 27 septembrie în legătură cu acesta. Un alt denunţ a fost făcut la DNA în cursul anului 2016. Avocatul a cerut termen pentru a face dovada colaborării cu anchetatorii, astfel încât să beneficieze de reducerea pedepsei. Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au respins solicitarea şi au judecat joi ultimul termen din dosar, la data de 13 octombrie urmând să anunţe sentinţa definitivă.

Omar Hayssam a fost condamnat în primă instanţă, de Tribunalul Bucureşti, la 13 ani şi patru luni de închisoare, la care s-a adăugat un spor de zece ani, pedepasa finală fiind de 23 de ani şi patru luni. La ultimul termen, procurorii DIICOT au cerut un spor de pedepasă mai mare de zece ani.

Sirianul Omar Hayssam a fost trimis în judecată de DIICOT în luna octombrie a anului 2012, alături de fratele lui, Mohamad Omar, cumnatul său, Mihai Nasture, şi doi parteneri de afaceri, Viorel Vasile Mafteucă şi Doina Farladanschi, toţi fiind acuzaţi de înşelăciune şi delapidare, prin intermediul unui grup de firme, numit „Manhattan”. Mai multe imobile, terenuri şi instalaţii industriale, precum şi peste un milion de euro au fost puse sub sechestru în acest dosar.

În luna martie, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis definitiv contopirea pedepselor primite de Omar Hayssam în dosarele „Volvo”, „Foresta Nehoiu” şi cel al răpirii celor trei jurnalişti, sirianul urmând să execute 23 de ani şi patru luni de închisoare.


loading...
Partenerii noștri