DOSARUL MICROSOFT. Cazurile Ecaterina Andronescu şi Şerban Mihăilescu, discutate la Comisia Juridică

Senatorii jurişti urmează să se reunească luni, la ora 13,00, pentru a analiza referatele DNA prin care se solicită declanşarea procedurilor pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale în cazul foştilor miniştri Ecaterina Andronescu şi Şerban Mihăilescu şi pe care ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, le-a transmis conducerii Senatului.

13 oct. 2014, 07:32
DOSARUL MICROSOFT. Cazurile Ecaterina Andronescu şi Şerban Mihăilescu, discutate la Comisia Juridică

‘A fost convocată şedinţa Comisiei juridice pentru luni pentru a se studia dosarele. Sunt 13 volume. Urmează să stabilim când ne mai întâlnim, când reuşesc toţi senatorii să studieze documentaţia‘, a declarat vineri pentru AGERPRES Ioan Chelaru.

De asemenea, senatorii jurişti ar putea să se reunească şi în cursul zilei de marţi, pentru o nouă şedinţă a comisiei.

Senatorul Şerban Mihăilescu a declarat pentru AGERPRES că a fost invitat să participe la şedinţa Comisiei juridice de luni pentru a-şi prezenta punctul de vedere cu privire la subiectul licenţelor IT (Microsoft).

‘Am fost invitat să particip la şedinţa Comisiei juridice luni, la ora 13,00. Eu am primit invitaţie scrisă. Marţi este a doua şedinţă. Luni se deschid documentele şi marţi e din nou şedinţă’, a spus el.

Biroul Permanent al Senatului a hotărât pe 1 octombrie să înainteze Comisiei juridice copiile materialului probator şi referatul DNA prin care se solicită declanşarea procedurilor pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale în cazul foştilor miniştri, dând un termen comisiei de 15 zile pentru întocmirea unui raport, care urmează a fi înaintat conducerii Senatului şi apoi plenului.

‘Am încercat cu maximă rapiditate să operaţionalizăm această problemă. Am hotărât, conform procedurilor, Regulamentului, să înaintăm referatul şi copiile materialului probator către Comisia juridică, căreia i-am dat un termen de 15 zile pentru întocmirea raportului. 15 zile calendaristice, întotdeauna aşa se procedează. Deci, astăzi suntem în 1, pe 15 octombrie. (…) După ce vine raportul, acesta trebuie trimis, adus la cunoştinţa tuturor grupurilor parlamentare şi sigur că după aceea în prima şedinţă de plen va intra în discuţie’, a declarat preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, la finalul şedinţei Biroului Permanent din 1 octombrie.

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a transmis Senatului referatele DNA prin care se solicită declanşarea procedurilor pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale în cazul foştilor miniştri Ecaterina Andronescu şi Şerban Mihăilescu, după ce anterior le-a primit de la procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

DNA a fost sesizată la 5 iunie 2013 de Corpul de Control al Prim-ministrului ca urmare a verificărilor efectuate la Ministerul pentru Societatea Informaţională şi la Ministerul Educaţiei Naţionale în legătură cu închirierea de licenţe educaţionale.