DOSARUL MICROSOFT. Firea, despre avizul în cazul Andronescu-Mihăilescu: Suntem în termenul de 15 zile

Termenul de 15 zile dat de preşedintele Senatului Comisiei juridice pentru ridicarea imunităţii senatorilor Ecaterina Andronescu şi Şerban Mihăilescu este în grafic, iar preşedintele liberal al comisiei poate convoca oricând şedinţa pentru acest lucru, a declarat marţi Gabriela Firea, purtător de cuvânt al grupului PSD din Senat.

07 oct. 2014, 12:42
DOSARUL MICROSOFT. Firea, despre avizul în cazul Andronescu-Mihăilescu: Suntem în termenul de 15 zile

Din informaţiile pe care le am eu la dispoziţie, nu sunt purtătorul de cuvânt al Senatului României, Comisia juridică de la Senat are un termen de la preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, de 15 zile, pentru a se întruni şi a lua o decizie în privinţa celor doi senatori vizaţi de anchetă. Nu s-au scurs încă acele 15 zile. Sunt convinsă că în zilele următoare, aşa cum Comisia Juridică de la Camera Deputaţilor s-a întrunit, şi cea de la Senat veţi fi anunţaţi să se va întruni şi că va lua o decizie. Sunt convinsă că se va întâmpla în zilele următoare acest lucru’, a declarat senatorul PSD, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul partidului, scrie Agerpres.

Întrebată de ce nu s-a putut aplica un termen la fel de scurt ca la Camera Deputaţilor – în cazul Valerian Vreme – Gabriela Firea a arătat că preşedintele Comisiei Juridice, care este membru PNL, a primit un calendar, iar un răspuns în acest sens îl poate da el.

Dumnealui este preşedinte din partea PNL a acestei comisii juridice şi dumnealui trebuie să convoace activitatea comisiei, nu o poate face un membru simplu. Eu nu sunt membră a acestei comisii, dar preşedintele acesteia trebuie să convoace şedinţa. (…) Deci, dacă dl. Boboc doreşte sa convoace şedinţa, nimeni nu-l împiedică. Aşteptăm şi noi informaţiile în presă de ce dl. Boboc nu convoacă această întâlnire. Probabil că dumnealui va spune că mai are timp suficient, pentru că dumnealui a anunţat 15 zile şi suntem încă interiorul celor 15 zile‘, a menţionat Gabriela Firea.

CITEŞTE ŞI DOSARUL MICROSOFT. Aviz favorabil pentru urmărirea penală a lui Valerian Vreme VIDEO

Referindu-se la situaţia documentelor privitoare la cazul Nana, senatoarea social-democrată a precizat că Parlamentul a primit un document prin care s-a solicitat raportul în formă draft al comisiei de anchetă Nana şi toate documentele care au existat la comisie.

‘Pe urmă am fost informaţi că, împreună cu un domn procuror, vor veni şi 3 domni poliţişti, care vor prelua întreaga arhivă, ceea ce s-a şi întâmplat joia trecută, pe data de 2 octombrie. (…) Arhiva constă, dacă îmi aduc foarte bine aminte, în 125 de dosare, peste 11.000 de file şi aproape 90 de registre agricole. A doua zi, pe 3 octombrie, de asemenea s-a predat întreaga documentaţie care reprezintă activitatea comisie, practic nu documentele în original care au fost depuse la comisie, la cererea membrilor acesteia, pe parcursul audierilor’, a adăugat Gabriela Firea