DOSARUL MICROSOFT. Senatorii jurişti au AMÂNAT avizul. Ecaterina Andronescu: Sunt amărâtă şi revoltată

DOSARUL MICROSOFT. Comisia Juridică din Senat s-a întrunit luni pentru a analiza referatele DNA în baza cărora se cere aviz pentru declanşarea urmăririi penale faţă de foştii miniştri Ecaterina Andronescu şi Şerban Mihăilescu. Senatorii jurişti au amânat însă avizul în cazul celor doi până pe 28 octombrie, după ce s-a contestat faptul că documentele nu sunt numerotate şi înregistrate. "Nu sunt emoţionată, sunt amărâtă şi revoltată că trăiesc asemenea momente", a spus, la finalul şedinţei, Ecaterina Andronescu.
Ionela Marcu
13 oct. 2014, 11:54
DOSARUL MICROSOFT. Senatorii jurişti au AMÂNAT avizul. Ecaterina Andronescu: Sunt amărâtă şi revoltată

Preşedintele Comisiei juridice a Senatului, Cătălin Boboc (PNL), a precizat că senatorii jurişti au decis să amâne cu două săptămâni discuţiile privind referatele DNA prin care se solicită declanşarea procedurilor pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale în cazul foştilor miniştri Ecaterina Andronescu şi Şerban Mihăilescu.

Boboc a subliniat faptul că, în opinia sa, prin acest nou termen pentru Comisia juridică, ‘se tergiversează’ rezolvarea situaţiei în care se regăsesc cei doi senatori ai grupului PSD.

‘Termenul dat de Biroul permanent era 15 octombrie. Eu asta am propus, să deschidem azi dosarele. Aveam timp să le studiem până atunci. Din păcate, această propunere nu a întrunit votul membrilor Comisiei. Propunerea unui alt coleg a fost aceea de a amâna două săptămâni. Voi informa, în legătură cu acest subiect, şi Biroul permanent. Nu înţeleg de ce trebuie să tergiversăm problema asta. Cei doi colegi ai noştri senatori, eu cred, au tot dreptul să o tranşeze cât mai repede, să meargă cât mai repede la plen şi apoi să-şi poată formula apărările’, a spus acestala finalul şedinţei Comisiei juridice la care au participat şi Ecaterina Andronescu şi Şerban Mihăilescu, relatează Agerpres.

Preşedintele Comisiei juridice a subliniat faptul că argumentul principal pentru care s-a decis amânarea discuţiilor a fost volumul mare de documente ce trebuie analizate de către senatorii jurişti, dar şi faptul că s-a constatat, odată desigilate documentele, că nu s-a efectuat şi numerotarea acestora, astfel că documentele au fost resigilate.

‘DNA, cei de la minister care a predat documentele nu au respectat întocmai procedura, în sensul că nu fiecare pagină este numerotată şi nu scrie pe ea cine anume şi-o asumă sau dacă este conformă cu originalul. Din punctul ăsta de vedere nu cred că sunt probleme. Noi am preluat exact ceea ce am primit. S-a deschis (documentaţia – n.r.) în faţa membrilor Comisiei. Va veni un reprezentant al ministerului, sper să vină cât mai repede. Noi am solicitat de la ora 11,00 acest lucru. O să fac şi o adresă scrisă la care sper că nu vor răspunde printr-o altă adresă, ci prin prezenţa la Comisie. Până atunci nu se poate studia dosarul, fiindcă documentele au fost resigilate’, a mai spus Boboc, precizând că senatorii jurişti vor avea studiu individual pe dosare până la data convocării plenului Comisiei.

DOSARUL MICROSOFT. Firea, despre avizul în cazul Andronescu-Mihăilescu: Suntem în termenul de 15 zile

La rândul său, senatorul Alin Tişe (PDL) a afirmat că s-a opus propunerii de amânare a discuţiilor din Comisia juridică pe cazul Andronescu-Mihăilescu, fiind de părere că termenul stabilit de către Biroul permanent al Senatului, 15 octombrie, ar trebui respectat.

‘Noi am votat pentru a se respecta termenul decis de Biroul permanent, şi anume joi să dăm votul final. Majoritatea a propus două săptămâni. Noi ne-am opus la propunere. Cu votul de 6 la 5, majoritatea a decis aceste două săptămâni pentru studiul dosarului şi, pe de altă parte, pentru a veni cei de la Ministerul Justiţiei să numeroteze paginile din dosar. S-a solicitat ca o delegaţie a ministerului să vină să le numeroteze în zilele următoare. Motivul amânării a fost studiul dosarelor’, a spus Tişe.


Practic senatorii nu au discutat nimic. Ecaterina Andronescu a explicat că aceştia au resigilat cutiile primite de la procurori, după ce le desigilaseră, pe motiv că documentele nu erau numerotate şi inregistate.

 „S-au desigilat cutiile. Erau trei cutii şi s-a constatat că documentele nu erau numerotate şi înregistrate, motiv pentru care s-au resigilat să se întâmple lucrurile în deplină legalitate”, a spus Andronescu.

„Nu sunt emoţionată, sunt amărâtă şi revoltată că trăiesc asemenea momente”, a adăugat Andronescu.

La rândul său, senatorul Şerban Mihăilescu a precizat că nu ştie nimic din ce conţin dosarele. „Dacă aş fi luat la cunoştinţă de o filă, aş fi putut să vă spun. Eu nu ştiu nimic decât ce comentaţi dumneavoastră. Au fost discuţii şi vom fi chemaţi să-l studiem aici„, a arătat Mihăilescu.

Fiind întrebat când va reveni la Comisie, acesta a spus: ‘Când mă sună dânşii’. ‘Acum va fi obligatoriu ca procedură să fim însoţiţi de un avocat, pentru că sunt documente create de… dar nicio problemă’, a precizat fostul ministru.

De asemenea, a mai afirmat că situaţia este ‘perfectă’. ‘Perfectă, este o situaţie perfectă pentru toată lumea, nicio problemă’, a mai arătat Mihăilescu.

 Ecaterina Andronescu, ministru al Educaţiei şi Cercetării în perioada 28 decembrie 2000 – 19 iunie 2003, şi Şerban Mihăilescu, ministru coordonator al Secretariatului General al Guvernului în perioada decembrie 2000 – octombrie 2003, sunt cercetaţi de DNA în dosarul licenţelor IT.

Biroul Permanent al Senatului a hotărât pe 1 octombrie să înainteze Comisiei juridice copiile materialului probator şi referatul DNA prin care se solicită declanşarea procedurilor pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale în cazul celor doi foşti miniştri, dând un termen comisiei de 15 zile pentru întocmirea unui raport, care urmează a fi înaintat conducerii Senatului şi apoi plenului.

Spynews
Tzancă Uraganu, gest impresionant în memoria lui Lucas. Ce decizie a luat în carieră, pentru nepoțelul său, care a murit: ”Am promis” / FOTO
Bzi.ro
Ana Bodea vrea un copil cu Valentin Butnaru: „Nu m-a cerut încă, dar îmi doresc!“
Fanatik.ro
Pensionarii care vor primi cei mai mulți bani de la 1 septembrie. Vor încasa aproape dublu
Capital.ro
Interdicția care se aplică în toată România. E interzis să le faci asta vecinilor
Playtech.ro
Reacţia lui Hagi când Loredana s-a aşezat lângă el! Nu a putut să reziste când a văzut decolteul vedetei. Imaginea momentului
DailyBusiness
Ai planuri pentru această vară? ANM anunță cum va fi vremea în iunie
Adevarul
Indignare mondială după atacul israelian de la Rafah. Premierul cataloghează atacul drept o „greșeală tragică”
Spynews
Hidrologii, anunț de ultimă oră! Pericol de inundații în mai multe județe din țară. A fost emis un cod galben de viituri / FOTO
Spynews
EXCLUSIV! Fostul iubit al Cristinei Pucean, acuzații extrem de grave la adresa dansatoarei și a familiei ei! Bărbatul susține că a fost păcălit și își vrea banii înapoi! Declarații pentru Spynews.ro!
Evz.ro
O celebră emisiune revine la Antena 1. Surprize mari pentru telespectatori
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. „Ce rușine!”. Imaginile indecente pentru care Mădălina Ghenea a fost desfințată de fani
wowbiz.ro
Getuța Sterp a răbufnit și ea la adresa Marei Bănică! Ce i-a transmis jurnalistei: „Să vezi ce bătaie de joc ți-ai făcut singură. Nu rămâne așa”
Cancan.ro
Gabriela Lucuțar divorțează! Regina Întunericului și soțul ei au de împărțit o avere de 2,7 milioane de euro
Playsport.ro
Mădălina Ghenea a arătat TOT de data asta! Imaginile interzise au fost făcute publice
kanald.ro
Vara anului 2024 va fi una dintre cele mai călduroase veri din istorie, anunță Organizația Meteorologică Mondială
Capital.ro
Aceste mașini vor fi interzise de pe șosele. UE vrea să le elimine
StirileBZI
Produse din ciocolată și biscuiţi, vândute mai scump în România! Amendă de 337,5 milioane de euro
Prosport.ro
FOTO. Are 75 de ani, dar arată ca la 30, are o avere impresionantă și își caută iubit la 12 ani de când a divorțat
stirilekanald.ro
Șocant unde au găsit-o moartă pe Raisa, fetița de 2 ani dispărută din fața casei
substantial.ro
Înălțarea Domnului și Ziua Eroilor, sărbătorite pe 13 iunie în 2024: Tradiții și simboluri creștine pe care fiecare credincios ar trebui să le respecte
MediaFlux
IMPOZITE mai mari pentru pensie. Seniorii care vor primi BANI mai puțini
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'