DOSARUL MINERIADEI din 1990. Miron Cozma: Ion Iliescu şi Petre Roman trebuie să PLĂTEASCĂ

Miron Cozma, fostul lider al minerilor din Valea Jiului, îi atacă pe dur pe Ion Iliescu şi pe Petre Roman, pe care îi consideră vinovaţi pentru victimele Mineriadei din iunie 1990. 

RomaniaTV.net
05 feb. 2015, 13:17
DOSARUL MINERIADEI din 1990. Miron Cozma: Ion Iliescu şi Petre Roman trebuie să PLĂTEASCĂ

Miron Cozma spune că este timpul ca Ion Iliescu şi Petre Roman, vinovați pentru crimele din iunie 1990, să plătească.

E o vorbă care spune că niciodată nu e târziu. Criminalii din iunie 1990 spre ca în sfârșit să răspundă. Și mă refer la doi conducători de la acea vreme, Ion Iliescu și Petre Roman. Petre Roman a fost cel care a dispus ca în data de 13 să se intervină. Mineriada nu a avut loc pe 13 iunie. Acest lucru a vrut Ion Iliescu când a omorât doi oameni în Piața Universității, un om la televiziune și unul la poliție, toți împușcați.

Minerii au venit pe data de 14 și acest lucru e confirmat prin acte la procuratura generală a României. Pe data de 14 la ora 07:00 a venit primul tren cu mineri. E foarte clar că cei care au condus sub masca minerilor acele evenimente brutale trebuie să răspundă: criminalul Ion Iliescu și criminalul Petre Roman cu toți subordonații lor. 

CITEŞTE ŞI Dosarul MINERIADEI din 13 – 15 iunie 1990, REDESCHIS de Parchetul ICCJ. Ion Iliescu, AUDIAT

De-a lungul vremii am prezentat și probe. Nu erau mineri, era un grup condus de Nicolae Cămărășescu, securist în subordinea lui Ion Vocaivov și a lui Virgil Măgureanu și a ministrului adjunct la acea vreme Cornel Burlec. Minerii nu au ajuns pe 13 iunie așa cum preconiza Petre Roman și Ion Iliescu„, a declarat Cozma, la B1 TV.

Dosarul mineriadei din 13-15 iunie 1990 a fost redeschis, după ce procurorul general al Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a infirmat rezoluţiile de neîncepere a urmăririi penale în cazul acelor evenimente, instanţa supremă urmând să hotărască dacă va confirma decizia. În acest dosar, cel mai important nume este cel al lui Ion Iliescu, care urmează să fie audiat de către procurori privind evenimentele care s-au desfăşurat în acea perioadă, potrivit România TV.