Dosarul penal al lui Marian Petrache, la DNA. Şeful CJ Ilfov, bănuit de infracţiuni de fraudă la alegerile locale

Anchetă DNA în urma înregistrărilor apărute în presă, după alegerile locale. Procurorii investighează o posibilă fraudare, după ce președintele Consiliului Judeţean Ilfov, Marian Petrache, a fost înregistrat vorbind despre aducerea oamenilor la urne în ziua alegerilor din 5 iunie, potrivit România TV.

27 iun. 2016, 06:46
Dosarul penal al lui Marian Petrache, la DNA. Şeful CJ Ilfov, bănuit de infracţiuni de fraudă la alegerile locale

La nicio saptamana dupa alegerile locale din 5 iunie, a aparut o inregistrare in presa, in care presedintele CJ Ilfov, Marian Petrache, ii spunea unui membru PNL sa aduca cat mai multi alegatori la sectiile de votare. Intrebat ce se intampla daca politia vine in control, Petrache era sigur ca autoritatile nu le vor face nimic si dadea de inteles ca nu este prima data cand recurge la o astfel de manevra, potrivit România TV.

Dosarul, înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Buftea, era în cercetare la Poliţia Ilfov, pentru infracţiuni de fraudă la votul din 5 iunie. Poliţiştii de la IPJ Ilfov s-au autosesizat pe data de 11 iunie şi au deschis dosarul penal în care au făcut cercetări „in rem”. Dosarul a fost declinat catre Directia Nationala Anticoruptie. In perioada urmatoare, vor fi audiate mai multe persoane care apar in aceasta inregistrare, inclusiv Marian Petrache.

Liderul PNL Ilfov, Marian Petrache, a susţinut că nu a încălcat legea şi că Parchetul ar trebui să cerceteze situaţia.

„Toate partidele sunt organizate pe aşa-zisele registre electorale sau registre de votanţi. Eu eram în campania electorală, mă întâlnisem cu colegii mei şi le spuneam strategia de campanie. Nu spune nimic acolo de încălcarea legii. Ba, la un moment dat, cineva vorbeşte de bani, iar eu îi spun: aveţi grijă mare grijă că dacă umblaţi cu bani, vă ia poliţia. Dar ce nu dau cei care sunt interesaţi în înregistrarea aceea: la final… În sudul ţării şi în Moldova, PSD ia foarte uşor voturi, mult mai uşor decât PNL, natural, are un bazin electoral mai mare. (…) Dacă e un cetăţean onest care a făcut această înregistrare şi consideră că a fost încălcată legea, la Parchet cu ea!”, a declarat Petrache, într-o conferinţă de presă.

Liberalul a mai susţinut că sunt oameni interesaţi să-l compromită şi că nu este nicio coincidenţă că înregistrarea a fost dată cu puţin timp înainte ca PNL Ilfov să semneze protocolul de colaborare cu PMP, care îi garantează un nou mandat de preşedinte al Consiliului Judeţean.

„Am sentimentul că a fost o strategie, că peste tot am fost urmărit şi s-a încercat să se vadă dacă cumva spun vreo chestie care poate fi folosită împotriva mea. Sunt convins de această chestie. Asta pentru că, probabil, era previzibil rezultatul. Nu vreau să mă încarc negativ. (…) E în regulă. Probabil că dacă nu semnam protocolul nu se deschidea (un dosar pe tema alegerilor din Ilfov-nr.). O să cerceteze. E foarte bine.
(…) Parchetul mi se pare firesc să ia act şi să cerceteze. Şi mie îmi convine, pentru ca să nu rămân cu blamul că nu ştiu ce am făcut. Dacă descoperă Parchetul că eu am făcut ceva, suport consecinţele. Nu o să găsească, vă garantez”, a mai susţinut Petrache.