Dosarul Revoluţiei. Scandal la Înalta Curte, procesul s-a amânat pentru 27 martie

Publicat: Vineri, 21 Februarie 2020 07:51 // Actualizat: Vineri, 21 Februarie 2020 13:57 // Sursa: romaniatv.net

A fost haos la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie unde era stabilit un nou termen în dosarul Revoluţiei. Sute de martori au fost citați degeaba în dosar pentru că s-a dat un nou termen.

UPDATE: Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a amânat, vineri, pentru data de 27 martie, dosarul Revoluţiei, în care fostul preşedinte Ion Iliescu este acuzat de infracţiuni contra umanităţii.

Aproximativ 100 de persoane venite din toată ţara s-au prezentat în instanţă, pentru a fi luate în evidenţă ca părţi civile sau părţi vătămate în dosar.

Pentru ca oamenii să nu aştepte în picioare, conducerea ICCJ a luat măsuri de organizare speciale, fiind amplasate mai multe bănci pe holurile instanţei.

Au existat şi câteva momente tensionate, câteva persoane certându-se cu magistratul care se ocupă de acest caz, deoarece nu se regăseau pe listele de părţi civile.

După câteva ore, timp în care oamenii s-au prezentat pe rând în sala de judecată, magistratul a luat decizia de a amâna dosarul, deoarece trebuie citaţi aproximativ 30 de urmaşi ai unor persoane decedate.

Al doilea termen în procesul Revoluţiei are loc, vineri, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), iar instituţia a luat din nou măsuri speciale având în vedere numărul mare de persoane citate. În interiorul instanţei au fost amenajate bănci, în condiţiile în care reprezentanţii instituţiei au explicat în repetate rânduri că spaţiul este insuficient pentru un asemenea dosar, conform News.ro. Al doilea termen în dosarul 1045/1/2019/a1 de la ICCJ este programat, joi, de la ora 9.00. 

Având în vedere numărul mare de persoane implicate, instituţia a luat din nou măsuri speciale pentru buna desfăşurare a procedurii, iar pentru cei citaţi au fost amplasate bănci.  

VALENTIN CEAUŞESCU: "Nu eu mi-am împuşcat tatăl şi mama. Nu am cerut nimic de la nimeni. Nu mă interesează banii"

Primul termen a avut loc în 29 noiembrie şi au fost citate 5.000 de persoane, context în care reprezentanţii instituţiei au făcut din nou precizări cu privire la spaţiul insuficient pentru derularea unui proces de o asemenea anvergură.

”Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie reaminteşte public numeroasele demersuri făcute de o lungă perioadă de timp în vederea asigurării unui spaţiu adecvat pentru desfăşurarea activităţii instanţei supreme, care trebuie să fie pregătită din punct de vedere logistic inclusiv pentru administrarea unor dosare cu un număr foarte mare de participanţi la procedurile judiciare. Dificultăţile de ordin material sunt de natură să creeze neplăceri pentru justiţiabili în desfăşurarea procedurilor judiciare aflate pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi afectează solemnitatea actului de justiţie”, a transmis ICCJ.

În Dosarul Revoluţiei, Ion Iliescu şi Gelu Voican Voiculescu sunt inculpaţi pentru infracţiuni contra umanităţii.

Fostul preşedinte Ion Iliescu nu s-a prezentat la instanţă.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
dosar revolutie inalta curte de justitie Ion Iliescu
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8278
RON
09 Apr
noapte 6 °
zi 25 °
Ultimele joburi adaugate
24 H