VALENTIN CEAUŞESCU: „Nu eu mi-am împuşcat tatăl şi mama. Nu am cerut nimic de la nimeni. Nu mă interesează banii”

Valentin Ceauşescu a vorbit pentru prima dată după 1989 şi despre altceva decât Steaua. Interlocutor i-a fost Victor Ciutacu.

RomaniaTV.net
19 feb. 2020, 04:09
VALENTIN CEAUŞESCU: „Nu eu mi-am împuşcat tatăl şi mama. Nu am cerut nimic de la nimeni. Nu mă interesează banii”

„Valentin Ceaușescu a ajuns, la 30 de ani de la Revoluție, să fie scos vinovat moral că e fiul defuncților săi părinți; și răspunzător pentru toate păcatele lor lumești și politice. Și, deși trăiește într-o discreție totală, să fie pus la stâlpul infamiei de toți moraliștii ipocriți ai neamului. Culmea, pentru ce NU a făcut. Demult doream și i-am propus să facem un interviu. M-a refuzat ferm și politicos. Și-a impus ca, în afara unor vagi declarații despre fotbal (fenomenul Steaua ’86), să nu discute deloc cu presa din România. I-am respectat alegerea. Până azi, când l-am căutat iar. A ieșit ce vedeți mai jos. Adică singura declarație acordată de el presei românești, pe teme de familie și de viață, din 1989 încoace. E un bun început. Și, atât cât mi-a stat în putință, o vagă reparație pentru o nedreptate flagrantă. Sper să continuăm. Deși, la cât e de căpos și de încărcat, am mari dubii…”, scrie Victor Ciutacu pe blog

Valentin Ceauşescu solicită judecătorilor să-i fie recunoscut statutul de parte vătămătată în acest dosar, după ce părinţii săi au fost omorâţi la Revoluţie. 

Cererea fiului cel mare al cuplului Ceauşescu a fost deja depusă la instanţă. 

Judecătorul acestui dosar va decide, peste trei zile, dacă fiul supravieţuitor al soţilor Ceauşescu va fi acceptat sau nu ca parte în proces.Următoarea şedinţă de judecată a cauzei, aflată în stadiul de cameră preliminară, este programată pentru ziua de vineri. În acest dosar sunt, încă, de reolvat probleme procedurale înainte de a începe dezbatarea pe fond.