Dosarul Ridzi. Ilie Năstase a refuzat-o pe fostul ministru al Tineretului şi Sportului

Ilie Năstase nu a fost de acord să apară în clipurile de promovare al Ministerului Tineretului şi Sportului, când acesta era condus de Monica Iacob Ridzi.

10 feb. 2015, 07:51
Dosarul Ridzi. Ilie Năstase a refuzat-o pe fostul ministru al Tineretului şi Sportului

Monica Iacob Ridzi le-a cerut magistraţilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie să-şi suplimenteze declaraţiile în dosarul în care este acuzată de corupţie, pe vremea când conducea Ministerul Tineretului şi Sportului.

Citeşte şi Decizia definitivă în dosarul Monicăi Ridzi, stabilită în 16 februarie

Printre cei solicitaţi s-a numărat şi Ilie Năstase, care a refuzat. Atunci s-a luat decizia ca în respectivul clip de promovare să apar eu, iar asta nu are nicio legătură cu faptul că eu aş fi vrut să-mi fac publicitate„, le-a spus Monica Iacob Ridzi judecătorilor.

De asemenea, fostul ministru susţine că a delegat toate atribuţiile celorlalte persoane competente din Ministerul Tineretului şi Sportului, în baza regulamentului de organizare a evenimentului, dar şi a ordinelor de ministru.

Citeşte şi Fost director în Ministerul Sportului, audiat în dosarul Ridzi: Îmi recunosc faptele, nu merit să fiu achitat

Am fost convinsă că singura modalitate de cheltuire a banilor publici în legătură cu organizarea evenimentelor de la 2 Mai a fost externalizarea lor. Nu am cunoscut firmele şi nici pe administratorii lor, acest lucru rezultă şi declaraţia acestora. Ei o cunoşteau pe Ioana Vârsta. Toate eventualele neregularităţi în legătură cu organizarea evenimentelor şi procedura de achiziţie aparţine exclusiv subordonaţilor din minister, inclusiv celorlalţi inculpaţi din minister„, a spus Monica Iacob Ridzi.

Monica Iacob Ridzi a fost condamnată, în 27 ianuarie 2014, de ICCJ, la cinci ani de închisoare cu executare, în dosarul în care este acuzată de abuz în serviciu privind manifestările organizate în 2009 de Ziua Naţională a Tineretului.O decizie definitivă în acest caz va fi dată însă pe 16 februarie.